Свіжий і пряний. Міша Кацурін розповів, як приготувати ліванський салат фатуш

Ліванський салат фатуш (Фото:instagram/arpys_dailykitchen)
Український ресторатор та гастромандрівник Міша Кацурін розповів про одну із найпопулярніших легких страв ліванської кухні.
Рецепт небанального салату він опублікував у своєму Telegram-каналі. Про нього він дізнався під час подорожі у Ліван разом із Антоном Птушкіним у 2021 році. За словами Кацуріна, у ліванській кухні є два головних салати — табуле (з овочами, зеленню та булгуром) і фатуш (з овочами та підсмаженими хлібними чипсами, пітою).
Ліванський салат фатуш — рецепт
Інгредієнти:
- Салат латук — 1 шт;
- Томати — 3 шт;
- Огірки — 5 шт;
- Редис — 300 г (але можна і без нього);
- Петрушка — 1 пучок;
- М‘ята — 1 пучок;
- Олія — 1 ст.л.;
- Гранатовий соус — 1 ст.л. (можна знайти в супермаркетах);
- Хлібні чипси (можна замінити на порізаний та підсмажений в духовці лаваш) — 50−80 г;
- Приправа Сумак — 1 ч.л.
«Без неї [приправи] салат не вийде, майте на увазі. Придбати її можна у східних точках на ринках та у деяких маркетах», — звернув увагу Кацурін.
Цю спецію виготовляють з плодів дерева сумах — їх висушують та перетирають у дрібний порошок. Чудово смакує з салатами, маринованими овочами, рибними та м’ясними стравами.

Приготування:
- Дрібно нарізаємо овочі, складаємо у тарілку, перемішуємо.
- Додаємо сумак, олію та гранатовий соус.
- Посипаємо хлібними чипсами та ще раз перемішуємо.
Смачного!
Нагадаємо, раніше Міша Кацурін поділився рецептом голубців, як в ресторані.
Нагадаємо, у жовтні Міша Кацурін і Антон Птушкін випустили фуд-тревел-шоу про заклади Києва — від перепічки до молекулярної кухні. Відео швидко стало популярним серед українців. Через два тижні після його публікації Кацурін розповів, що змінилося у житті цих закладів за цей період.