Класика поза часом. Як приготувати салат Цезар за традиційним рецептом
Цезар — один з найпопулярніших салатів в світі. Шефи ресторанів готують його за різними рецептами, але класичний Цезар один.
Салат Цезар класичний — це листя салату, сир пармезан, сухарики та заправка. Багато хто додає в салат курку, креветки або сьомгу. Такий варіант теж допустимий, але називати його традиційним Цезарем не варто.
Класичний салат Цезар: рецепт
Складові:
- салат ромен — 1 шт.
- батон/багет — 1 шт.
- сир пармезан — 100 г
- часник — 1 зубчик
Для заправки:
- яйце — 2 шт.
- рибний соус — 1 ч. л.
- вустерський соус — 1 ч. л.
- часник — 1 зубчик
- гірчиця — 1 ч. л.
- сік лимона — 1 ч.л.
- сир пармезан — 50 г
- оливкова олія
- сіль перець
Як приготувати салат Цезар? Нарізаємо хліб невеликими шматочками, скроплюємо оливковою олією, солимо і змащуємо часником. Обсмажуємо хліб до рум’яної скоринки на сухій сковороді або підсушуємо в духовці, розігрітій до 180.
Яйця опускаємо в киплячу воду на 1 хв. і відразу охолоджуємо в холодній воді. Збиваємо яйця, додаємо гірчицю, подрібнений часник, рибний соус і вустерський, перемішуємо все.
Сир пармезан натираємо на дрібній тертці. Додаємо сіль, сік лимона, трохи тертого пармезану і оливкове масло, ще раз перемішуємо. Це буде заправка для Цезаря.
Листя салату подрібнюємо руками і кладемо в салатницю. Сир пармезан висипаємо на салат. Наливаємо зверху кілька ложок заправки і перемішуємо салат.
Зверху викладаємо сухарики і сир пармезан, нарізаний овочерізки. Салат Цезар готовий!
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.