Класика поза часом. Як приготувати салат Цезар за традиційним рецептом

31 жовтня 2020, 07:25

Цезар — один з найпопулярніших салатів в світі. Шефи ресторанів готують його за різними рецептами, але класичний Цезар один.

Салат Цезар класичний — це листя салату, сир пармезан, сухарики та заправка. Багато хто додає в салат курку, креветки або сьомгу. Такий варіант теж допустимий, але називати його традиційним Цезарем не варто.

Відео дня

Класичний салат Цезар: рецепт

Складові:

  • салат ромен — 1 шт.
  • батон/багет — 1 шт.
  • сир пармезан — 100 г
  • часник — 1 зубчик

Для заправки:

  • яйце — 2 шт.
  • рибний соус — 1 ч. л.
  • вустерський соус — 1 ч. л.
  • часник — 1 зубчик
  • гірчиця — 1 ч. л.
  • сік лимона — 1 ч.л.
  • сир пармезан — 50 г
  • оливкова олія
  • сіль перець

Як приготувати салат Цезар? Нарізаємо хліб невеликими шматочками, скроплюємо оливковою олією, солимо і змащуємо часником. Обсмажуємо хліб до рум’яної скоринки на сухій сковороді або підсушуємо в духовці, розігрітій до 180.

Яйця опускаємо в киплячу воду на 1 хв. і відразу охолоджуємо в холодній воді. Збиваємо яйця, додаємо гірчицю, подрібнений часник, рибний соус і вустерський, перемішуємо все.

Сир пармезан натираємо на дрібній тертці. Додаємо сіль, сік лимона, трохи тертого пармезану і оливкове масло, ще раз перемішуємо. Це буде заправка для Цезаря.

Листя салату подрібнюємо руками і кладемо в салатницю. Сир пармезан висипаємо на салат. Наливаємо зверху кілька ложок заправки і перемішуємо салат.

Зверху викладаємо сухарики і сир пармезан, нарізаний овочерізки. Салат Цезар готовий!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X