Із слив. Рецепт грузинського соусу сацебелі на зиму

3 вересня 2021, 03:31

У сезон слив ділимося рецептом пікантного соусу з цього фрукта.

Сацебелі - традиційний грузинський соус, який готують із томатів або слив. Зазвичай його подають до птиці, особливо добре він поєднується з курчам тапака. Їсти соус можна як теплим, так і холодним.

Відео дня

Рецепт сацебелі зі слив

Інгредієнти:

  • 1 кг слив
  • 100 г волоських горіхів
  • 50 г часнику
  • 10 г каррі
  • 25 г перцю чилі
  • 0.5 ст.л. солі
  • 4 ст.л. цукру

Приготування:

Помийте сливи, розріжте навпіл і видаліть кісточки. Очистіть часник, помийте перець і видаліть насіння.

Прокрутіть в м'ясорубці або в блендері сливи, горіхи, часник і перець до стану пюре.

Поставте на вогонь сливову суміш, додайте всі спеції, добре перемішайте і дочекайтеся поки соус закипить. Потім зменшіть вогонь і варіть його ще півгодини.

Далі розлийте по стерилізованих банках, закатайте їх, дайте охолонути та приберіть на зберігання в холодне місце.

Або ж, зачекайте, поки соус охолоне, і подавайте до страви.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо НВ
X