З шоколадом і арахісом. Два Гелловінські рецепти чизкейку, які не потрібно випікати

23 жовтня 2021, 06:06
Декор у вигляді павутини можна зробити з шоколадного ганаша або звичайного розтопленого шоколаду (Фото:thebakingexplorer / instagram.com)

Декор у вигляді павутини можна зробити з шоколадного ганаша або звичайного розтопленого шоколаду (Фото:thebakingexplorer / instagram.com)

Зовсім скоро настане Гелловін, який може стати чудовим приводом для незвичайного чизкейка з декором у вигляді павутинки.

Торти без випікання зазвичай найпростіші в приготуванні, а тим більше чизкейк — обожнюваний усім світом американський десерт, без якого не обійтися в цей Гелловін. Запасайтеся крем-сиром, шоколадом і приступайте до готування.

Відео дня

Але пам’ятайте, що такі торти зазвичай повинні настоюватися кілька годин, а краще цілу ніч. Тому готуйте трохи заздалегідь.

Рецепт чизкейка з арахісовою пастою

Інгредієнти

Для тарталетки:

  • 250 г шоколадного печива (можна використовувати Орео)
  • 20 г (2 ст.л.) какао
  • ¼ ч.л. солі
  • 70 г вершкового масла

Для начинки:

  • 225 г (чашка) крем-сиру
  • 250 г арахісової пасти
  • 100 г цукрової пудри
  • 1 ч.л. ванільного екстракту
  • 250 мл (чашка) вершків для збивання

Для прикрас:

  • 50 г нарізаного темного шоколаду

Приготування:

Для тарталетки з шоколадною крихтою: в кухонному комбайні подрібніть печиво з какао та сіллю в якомога більш дрібну крихту.

Розтопіть вершкове масло, додайте до крихти та перемішайте до однорідної трохи липкої маси.

Візьміть форму для вашого торта та викладіть «тісто» на дно та бортики, утрамбовуючи його в корж.

Для начинки з арахісовою пастою: покладіть в миску для збивання вершковий сир, пасту, цукрову пудру та ванільний екстракт і збивайте протягом двох хвилин.

Окремо збийте вершки до піків, додайте їх у суміш пасти та сиру і ще раз добре перемішайте.

Готовою начинкою наповніть вашу тарталетку та поставте в холодильник охолоджуватися, як мінімум, на 5 годин (краще на ніч).

Для прикраси: розтопіть чорний шоколад і злегка остудіть, щоб він не був занадто рідким. Перекладіть розтоплений шоколад у кондитерський мішок і намалюйте ним павутину на вашому чизкейку.

Поставте ненадовго в холодильник, щоб стабілізувати шоколадний декор, а потім подавайте.


Рецепт шоколадного чизкейка

Інгредієнти

Для бісквітної основи:

  • 300 г печива
  • 135 г вершкового масла
  • 1 ст.л. какао-порошку

Для начинки:

  • 750 г крем-сиру
  • 175 г цукрової пудри
  • 40 г какао-порошку
  • 300 мл вершків не менше 33%

Для ганаша з темного шоколаду:

  • 65 г темного шоколаду
  • 65 мл вершків не менше 33%

Для ганаша з білого шоколаду:

  • 30 г білого шоколаду
  • 15 мл вершків не менше 33%

Приготування

За допомогою комбайна або качалки подрібніть печиво в крихту. Додайте до неї розтоплене вершкове масло та какао, добре перемішайте і вистеліть «тістом» дно і бортики форми для чизкейка.

Для начинки чизкейка змішайте міксером вершковий сир, цукрову пудру і какао-порошок до однорідної маси без грудок.

Додайте вершки і збивайте, поки начинка не стане дуже густою зі стійкими піками.

Викладіть суміш у форму поверх основи для печива, розрівняйте і помістіть її в холодильник на ніч або мінімум на 4 години, щоб вона застигла.

Потім вийміть чизкейк з форми і викладіть на тарілку для сервірування. Розгладьте боки ножем, щоб створити зробити акуратніший зовнішній вигляд.

Щоб приготувати ганаш з темного шоколаду, розтопіть шоколад разом із вершками, постійно помішуючи, поки маса не стане однорідною. Покрийте цією сумішшю весь чизкейк.

Виконайте ті самі маніпуляції для ганаша з білого шоколаду, потім помістіть його в кондитерський мішок і намалюйте спіраль по всьому торту, починаючи з центру чизкейка.

Використовуючи зубочистку, починаючи з центру чизкейка і просуваючись до краю, проведіть лінії, щоб створити візерунок павутини.

Можете відразу подавати! Такий чізкейк у холодильнику зберігається близько трьох днів.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X