З пікантним сиром дорблю. Рецепт незвичайних домашніх ватрушок від Євгена Клопотенка

9 листопада 2020, 04:34

Кулінарний експерт і автор онлайн-курсу Мислити як кухар розповів, як приготувати ватрушки, які поєднують смак дитинства і вишукану кухню.

«Ватрушки із сиром — випічка, яка у старшого покоління напевно викличе приємні спогади. Я пропоную відродити традицію колись популярної випічки, але з невеликими змінами. У сирну начинку ми додамо пікантний сир дорблю, який зробить смак наших ватрушок більш виразним і вишуканим», — пише Євген Клопотенко.

Відео дня

Рецепт ватрушок

Інгредієнти для тіста:

  • 500 г борошна
  • 1 пакетик сухих дріжджів
  • 1 дрібка солі
  • 2−3 ст. л. соняшникової олії
  • 1−2 ст. л. цукру
  • 250 мл молока

Інгредієнти для начинки:

  • 300 г сиру
  • 50 г родзинок
  • 1 яйце (+1 яйце для змащування)
  • 50 г сиру дорблю
  • 2 ст. л. цукру
Сир дорблю (Фото: Milkos / depositphotos.com)
Сир дорблю / Фото: Milkos / depositphotos.com

Приготування

Для тіста змішайте в мисці борошно, дріжджі, олію, цукор, молоко і дрібку солі. Гарно вимісіть тісто і залиште його на 50 хвилин при кімнатній температурі, щоб тісто піднялося.

Змішайте всі інгредієнти для начинки. Розігрійте духовку до 180 градусів.

Тісто розділіть на однакові частини невеликого розміру, розкачайте їх у круглі форми або руками сформуйте кружечки діаметром приблизно 12 см. Залиште тісто ще хвилин на 15.

Викладіть у центр кожного кола начинку і зробіть невеликі бортики. Змастіть бортики збитим яйцем, викладіть на деко, застелене пергаментом, і відправте в духовку на 25−30 хвилин. Краї повинні гарно підрум'янитися.

Ватрушки готові, смачного!

Більше рецептів від Євгена Клопотенка ви можете знайти на його instagram-сторінці.

Як приготувати ватрушки - відео-рецепт

Показати ще новини
Радіо НВ
X