З хрусткою скоринкою. Як приготувати качку з яблуками в духовці

Качка на Новий рік — рецепт апетитної страви (Фото:Unsplash)
Ароматна качка з хрусткою скоринкою і соковитими печеними яблуками — універсальне блюдо для сімейної або святкової вечері.
М’ясо качки часто подають на Різдво чи Новий Рік, а також на сімейні свята. Щільне м’ясо птиці вважають справжнім делікатесом і часто запікають з яблуками, апельсинами, чорносливом, курагою або капустою.
Для рецепта качки з яблуками найкраще брати кислі сорти. Якщо яблука солодкі, можна їх скропити соком лимона.
Качка з яблуками: рецепт
Складові:
- качка — 1 шт.
- яблуко — 8 шт.
- сік лимона — 1 ст. л.
- часник — 1 головка
- рослинна олія
- сіль, перець чорний мелений
Качку чистимо від залишків пір'я, миємо й обсушуємо паперовими рушниками.
У невеликій ємності змішуємо рослинне масло, сік лимона, подрібнений часник і спеції.
Натираємо качку спеціями зовні і всередині. Залишаємо качку мінімум на пару годин, але чим більше птиця буде маринуватися, тим краще.
Яблука очищаємо від насіння і розрізаємо на чотири частини. Кладемо половину яблук всередину птиці і заколюємо черево зубочистками.
Кладемо качку в жароміцний посуд, додаємо 100 г води і накриваємо кришкою. Ставимо качку в духовку, розігріту до 200 ° C, на 60 хв. Періодично дістаємо качку і поливаємо жиром, який утворюється при запіканні качки.
Через годину дістаємо качку з духовки, додаємо в посуд яблка, які залишилися, і запікаємо ще 60 хв. при температурі 180 ° C, періодично поливаючи жиром.
Сервіруємо качку печеними яблуками і свіжими овочами. Подавати птицю можна цілою або розрізати порційно.