З хрусткою скоринкою. Як приготувати качку з яблуками в духовці

17 жовтня 2019, 03:21

Ароматна качка з хрусткою скоринкою і соковитими печеними яблуками — універсальне блюдо для сімейної або святкової вечері.

М’ясо качки часто подають на Різдво чи Новий Рік, а також на сімейні свята. Щільне м’ясо птиці вважають справжнім делікатесом і часто запікають з яблуками, апельсинами, чорносливом, курагою або капустою.

Відео дня

Для рецепта качки з яблуками найкраще брати кислі сорти. Якщо яблука солодкі, можна їх скропити соком лимона.

Качка з яблуками: рецепт

Складові:

  • качка — 1 шт.
  • яблуко — 8 шт.
  • сік лимона — 1 ст. л.
  • часник — 1 головка
  • рослинна олія
  • сіль, перець чорний мелений

Качку чистимо від залишків пір'я, миємо й обсушуємо паперовими рушниками.

У невеликій ємності змішуємо рослинне масло, сік лимона, подрібнений часник і спеції.

Натираємо качку спеціями зовні і всередині. Залишаємо качку мінімум на пару годин, але чим більше птиця буде маринуватися, тим краще.

Яблука очищаємо від насіння і розрізаємо на чотири частини. Кладемо половину яблук всередину птиці і заколюємо черево зубочистками.

Кладемо качку в жароміцний посуд, додаємо 100 г води і накриваємо кришкою. Ставимо качку в духовку, розігріту до 200 ° C, на 60 хв. Періодично дістаємо качку і поливаємо жиром, який утворюється при запіканні качки.

Через годину дістаємо качку з духовки, додаємо в посуд яблка, які залишилися, і запікаємо ще 60 хв. при температурі 180 ° C, періодично поливаючи жиром.

Сервіруємо качку печеними яблуками і свіжими овочами. Подавати птицю можна цілою або розрізати порційно.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X