З грибами, буряком і гарбузом. Три сезонних рецепти млинців від Євгена Клопотенка

18 жовтня 2020, 15:09

Кулінарний експерт і автор кулінарного курсу Мислити як кухар поділився рецептом млинців з осінніми начинками: грибами, буряком і лососем, а також гарбузом і яблуками.

Млинці - ідеальний сніданок, який точно не поступається американським панкейкам. А щоб урізноманітнити цю страву, Євген Клопотенко пропонує спробувати кілька сезонних начинок.

Відео дня

Більше рецептів ви можете знайти в Instagram Євгена Клопотенка.

Рецепт млинців

Інгредієнти:

  • 1 л молока
  • 250 г борошна
  • 4 яйця
  • 2 ст. л. цукру
  • 50 мл рослинної олії
  • 1 дрібка солі

Приготування

Змішайте у великій мисці інгредієнти для тіста — молоко, цукор, рослинну олію та яйця. Розмішайте до однорідності, а потім поступово додайте борошно, в кінці додайте дрібку солі. Добре перемішайте тісто, щоб не було грудочок.

Розігрійте млинцеву або звичайну сковороду. Ополоником вилийте тісто на сковорідку та рівномірно розподіліть по поверхні. Смажте млинці по 1−2 хвилини з обох сторін, можна без олії, вона є в складі тіста.

Млинці з грибами

Інгредієнти для начинки:

  • 100 г печериць
  • 50 г вершкового масла
  • 150 мл червоного вина
  • за смаком сіль і перець
klopotenko.com
Фото: klopotenko.com

Приготування

Печериці добре промийте та висушіть. Наріжте їх тонкими пластинами. Розігрійте сковороду з вершковим маслом і обсмажуйте печериці приблизно 10 хвилин. Поперчіть і посоліть за смаком.

Потім вилийте в сковороду червоне вино та тушкуйте в ньому гриби на середньому вогні до випарювання. Викладіть готову начинку на млинці та подавайте.

Млинці з буряком і лососем

Інгредієнти для начинки:

  • 1 невеликий буряк
  • Сік половини лимона
  • 100 г слабосоленого лосося
  • 100 г крем-сиру
  • 1 ст.л. оливкової олії (для смажіння)
  • 2 гілочки кропу
  • за смаком сіль і перець
klopotenko.com
Фото: klopotenko.com

Приготування

Буряк очистіть, поріжте тонкими слайсами й обсмажте на оливковій олії з додаванням невеликої кількості солі та перцю по 2 хвилини з кожного боку, щоб буряк став трохи м’яким. Збризніть лимонним соком.

Складіть млинець вчетверо, покладіть всередину буряк, лосось, крем-сир і подрібнений кріп. Насолоджуйтесь!

Млинці з гарбузом і яблуками

Інгредієнти для начинки:

  • 300 г гарбуза
  • 1 яблуко (велике)
  • 1 ч. л. соку лимона
  • 30 г лісових горіхів (або волоських)
  • 1 ч. л. меду
klopotenko.com
Фото: klopotenko.com

Приготування

Гарбуз і яблуко очистіть і натріть на крупній тертці. Змішайте їх у невеликій мисці, додайте мед, подрібнені горіхи та сік лимона. Викладіть начинку в млинці та загорніть у формі трикутника.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X