З апельсиновим соусом. Тетяна Литвинова розкрила секрети приготування одеської курячої шийки

30 жовтня 2020, 03:22

Кулінарна експертка розповіла, як приготувати ніжну фаршировану курячу шийку і з чим її найкраще подавати.

«Якби одеській кухні був потрібен прапор або герб, це була б господиня, яка щось фарширує», — жартує Тетяна Литвинова.

Фарширована куряча шийка — досить складна страва просто тому, що більшості курок зараз обрізають шиї перед продажем. Тому півника з шиєю доведеться пошукати на ринку чи в спеціалізованих магазинах.

Відео дня

Рецепт фаршированої шийки

Інгредієнти:

  • Куряча шийка (шкурка) — 1 шт.
  • Філе куряче — 150 г
  • Куряча печінка — 1 шт.
  • Куряче серце — 1 шт.
  • Курячий шлунок — 1 шт.
  • Оливкова олія — 1 ст. л.
  • Масло вершкове — 1 ст. л.
  • Крупа манна — 1 ст. л. (20 г)
  • Цибуля ріпчаста — 200 г
  • Морква — 50 г
  • Яйце — 1 шт.
  • Часник — 1 зубчик
  • Чебрець — 1 гілочка
  • Сіль — 1 ч.л.
  • Перець чорний — 0,5 ч.л.

Для соусу:

  • Сік апельсиновий (фреш) — 300г
Скріншот з відео
Фото: Скріншот з відео

Приготування:

Візьміть тушку курки й акуратно, ножем, десь від живота почніть зрізати шкуру курочки, підрізаючи жирок. Саме цю шкірку ви будете фарширувати, тому спробуйте зняти її без дірок і зайвих надрізів.

Потім залийте печінку, серце і пупок окропом (щоб не варити) і залиште на кілька хвилин.

Щоб приготувати соус, поставте апельсиновій фреш випаровуватися до густуватої консистенції.

З моркви, цибулі, часнику та тім'яну зробіть засмажку, в яку обов’язково додайте манку.

Подрібніть на м’ясорубці куряче філе та пасеровану засмажку. Додайте у фарш яйце та спеції.

Дістаньте печінку, серце та пуп і покладіть остигати. Потім наріжте все невеликими шматочками, додайте у фарш і перемішайте.

Начиніть шкуру цим фаршем. Для зручності можете використовувати кондитерський мішок. Потім зашийте в курочки всі отвори звичайною ниткою, щоб начинка не випадала.

Налийте на деко трохи води, покладіть на нього курку та відправте запікатися в духовку при температурі 180° на 40 хв.

Після, дайте курці охолонути та зніміть нитки. Перед нарізкою, курка повинна бути холодною. Викладіть на тарілку та полийте апельсиновим соусом.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X