Без цукру. Сирники за рецептом одеського ресторатора Савелія Лібкіна

7 квітня 2020, 06:45

Cирники зі сметаною, апельсиновою цедрою і дрібкою чорного перцю за рецептом одеського ресторатора Савелія Лібкіна.

Сирники продовжують залишатися одним із найулюбленіших і доступних сніданків. Зараз за часів вимушеної самоізоляції і карантину у багатьох з'явилося більше вільного часу, який можна витратити на освоєння нових рецептів. Тим паче, що багато шефів, рестораторів та кулінарних експертів абсолютно безкоштовно діляться цікавими рецептами. Пропонуємо приготувати сирники з апельсиновою цедрою і меленим чорним перцем за рецептом одеського ресторатора Савелія Лібкіна. Цукор в цьому рецепті не використовується взагалі. Для сирників можна взяти звичайний кисломолочний сир або традиційний італійський сироватковий сир рікотту, але важливо щоб сир був сухим.

Відео дня

Як приготувати сирники за рецептом Сави Лібкіна?

З даної кількості інгредієнтів вийде близько 30 сирників.

Складові:

  • кисломолочний сир - 800 г
  • жовтки - 8 шт.
  • цедра апельсина - 1,5 ст. л.
  • борошно семола - 2,5-3 ст. л.
  • пшеничне борошно
  • стручок ванілі - ½ шт.
  • оливкова олія
  • вершкове масло
  • сіль, чорний перець - дрібка
  • сметана - за смаком
  • малина - за смаком

Протираємо кисломолочний сир через сито, щоб він був легким і сухим. Протертий сир змішуємо з курячими жовтками, дрібкою солі і збиваємо міксером. Для додання сирникам красивого кольору і аромату, додаємо в тісто 1 ст. л. цедри апельсина. Половину стручка ванілі розрізаємо і дістаємо ножем насіння, додаємо насіння в тісто і збиваємо міксером. Додаємо в тісто борошно семолу і ще раз збиваємо міксером - тісто готове.

Висипаємо на стіл трохи пшеничного борошна (якщо використовувати для обвалки семолу, сирники вийдуть більш сухими) і викладаємо на стіл тісто. Розкачуємо з тіста рулет і розподіляємо його на три частини. Розкачуємо кожну частину окремо і нарізаємо невеликими шматочками шириною близько 3 см. Кожен шматочок тіста формуємо в кульки і трохи приплюскуємо. Тісто не повинно липнути ні до столу, ні до рук.

Розігріваємо сковороду з товстим дном і наливаємо оливкову олію. Додаємо в сковороду невеликий шматочок вершкового масла, чекаємо поки воно розтане і викладаємо сирники. Обсмажуємо сирники з двох сторін до золотистого кольору.

Змішуємо сметану з половиною столової ложки цедри апельсина. Викладаємо сирники на тарілку, додаємо сметану з цедрою, посипаємо сметану меленим чорним перцем - він додасть смаку особливі нотки - і ягоди малини. Смачного!

Сирники за рецептом Сави Лібкіна: відео

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X