Завиванці. Рецепт святкового рулету з начинкою

29 грудня 2022, 22:05
Прикрасьте пиріг після охолодження за бажанням (Фото:instagram.com/my_happyfood)

Прикрасьте пиріг після охолодження за бажанням (Фото:instagram.com/my_happyfood)

Едуард Насиров у своєму блозі My Happy Food поділився рецептом традиційного українського десерту.

«Пропоную спекти популярний по всій Україні святковий рулет завиванці. У різних регіонах нашої країни він має різну назву — рулет, завиванці, штрудлі, кіфлики, струтлі, вертути, куха, книші… Це здобна випічка із начинкою, частіше за все маковою або горіховою, але буває ягідна, горіхова і тд. Дуже затишний рулет до сімейного чаювання!», — розповів про страву кулінар. Більше ексклюзивних рецептів Едуарда Насирова можна знайти на його Patreon.

Відео дня

Рецепт рулету з начинкою

Інгредієнти для опари:

  • 150 мл теплого молока
  • 15 г свіжих дріжджів або 5−7 сухих
  • 1 ч.л. цукру

Для тіста:

  • 300 г борошна
  • 1 яйце
  • 2 -3 ст.л. цукру
  • 50 г масла
  • опара
  • дрібка солі
  • ваніль за смаком

Для начинки:

  • 3−5 яблука
  • 50 г родзинок
  • 2 ст.л. маку
  • 100 г горіхів, подрібнених
  • 2 ст.л. цукру
  • Цедра апельсина
  • Кориця

Приготування:

1. Змішайте усі інгредієнти для опари (молоко, цукор і дріжджі) та залиште на 15 хвилин.

2. У борошно додайте усі сухі інгредієнти та перемішайте. Влийте опару, додайте решту інгредієнтів і замісіть еластичне тісто. Скачайте у кулю, перекладіть у змащену олією миску, накрийте плівкою чи рушником і лишіть підніматися на 2 години.

3. У цей час змішайте всі інгредієнти для начинки, попередньо нарізавши яблука кубиком і замочивши у коньяку чи чаї родзинки.

4. Увімкніть духовку розігріватися до 180 °C. Розкачайте тісто у тонкий прямокутник, викладіть начинку і закрутіть щільний рулет. Перекладіть рулет на деко чи у форму для запікання, змажте жовтком та випікайте 50−60 хвилин.

Перед подачею дайте охолонути, прикрасьте за бажанням.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X