Завиванці. Рецепт святкового рулету з начинкою

Прикрасьте пиріг після охолодження за бажанням (Фото:instagram.com/my_happyfood)
Едуард Насиров у своєму блозі My Happy Food поділився рецептом традиційного українського десерту.
«Пропоную спекти популярний по всій Україні святковий рулет завиванці. У різних регіонах нашої країни він має різну назву — рулет, завиванці, штрудлі, кіфлики, струтлі, вертути, куха, книші… Це здобна випічка із начинкою, частіше за все маковою або горіховою, але буває ягідна, горіхова і тд. Дуже затишний рулет до сімейного чаювання!», — розповів про страву кулінар. Більше ексклюзивних рецептів Едуарда Насирова можна знайти на його Patreon.
Рецепт рулету з начинкою
Інгредієнти для опари:
- 150 мл теплого молока
- 15 г свіжих дріжджів або 5−7 сухих
- 1 ч.л. цукру
Для тіста:
- 300 г борошна
- 1 яйце
- 2 -3 ст.л. цукру
- 50 г масла
- опара
- дрібка солі
- ваніль за смаком
Для начинки:
- 3−5 яблука
- 50 г родзинок
- 2 ст.л. маку
- 100 г горіхів, подрібнених
- 2 ст.л. цукру
- Цедра апельсина
- Кориця
Приготування:
1. Змішайте усі інгредієнти для опари (молоко, цукор і дріжджі) та залиште на 15 хвилин.
2. У борошно додайте усі сухі інгредієнти та перемішайте. Влийте опару, додайте решту інгредієнтів і замісіть еластичне тісто. Скачайте у кулю, перекладіть у змащену олією миску, накрийте плівкою чи рушником і лишіть підніматися на 2 години.
3. У цей час змішайте всі інгредієнти для начинки, попередньо нарізавши яблука кубиком і замочивши у коньяку чи чаї родзинки.
4. Увімкніть духовку розігріватися до 180 °C. Розкачайте тісто у тонкий прямокутник, викладіть начинку і закрутіть щільний рулет. Перекладіть рулет на деко чи у форму для запікання, змажте жовтком та випікайте 50−60 хвилин.
Перед подачею дайте охолонути, прикрасьте за бажанням.
Смачного!