Зелений мультивітамін. Чим корисна рукола

12 травня 2020, 16:24

Рукола знижує рівень холестерину в крові, підвищує гемоглобін, а також корисна при діабеті. А ще ця зелень відмінно урізноманітнює літній раціон.

Мода на руколу прийшла із Середземномор’я. Зелень добре поєднується з різними сирами, м’ясом і рибою. Руколу часто додають в пасту, піцу, різото, а також в популярний соус песто.

Відео дня

Користь руколи

Рукола містить вітаміни групи В, вітамін С, залізо, мідь, цинк, селен, магній, калій, кальцій. Вона допомагає зміцнювати імунітет, виводить холестерин і зайву рідину. Також рукола добре впливає на нервову систему і не дає розвиватися деяким раковим клітинам.

Вживання руколи покращує травлення і зміцнює нервову систему. Її рекомендують вживати при стресах, депресії, низькому гемоглобіні. Руколу радять включати в харчування людям із виразковою хворобою шлунка. Зелень ефективно бореться з пошкодженнями стінок шлунка, зменшує розміри виразок і попереджує виникнення нових.

А ще рукола — низькокалорійний продукт. Вона ідеально підходить для дієтичного меню, адже на 100 г зелені енергетична цінність становить 25 кКал.

Як вибрати рукколу?

Листя руколи повинні бути без плям і жовтизни — соковитими і зеленими. Вибираючи рукколу, потрібно звернути увагу на розмір листків. Чим більші вони, тим краще — маленькі листки будуть гірчити.

Щоб рукола довше залишалася свіжою, її потрібно тримати в холодильнику в ємності з водою.

Рукола протипоказання і шкода

Істотних протипоказань до вживання руколи немає. Але не потрібно виключати індивідуальну непереносимість або алергію.

Салати з руколи

Салати з руколою присутні в меню багатьох ресторанів грецької та італійської кухні.

Салат з руколою і морепродуктами

Для приготування салату знадобляться:

  • Рукола
  • Огірок
  • Авокадо
  • Креветки
  • Лимонний сік
  • Оливкова олія

Приготування: нарізаємо крупно свіжий огірок і авокадо, додаємо в тарілку очищені креветки. Рвемо руками руколу і також додаємо в салат. Після чого заправляємо все оливковою олією і злегка скроплюємо лимонним соком. Салат готовий. Смачно, корисно і, головне, швидко!

Салат з руколою та моцарелою

Для приготування салату знадобляться:

  • Помідори — 2 шт
  • Рукола
  • Сир моцарела — 200 г
  • Оливкова олія
  • Яблучний оцет

Приготування: нарізаємо моцарелу і помідори приблизно однакового розміру. Кладемо на дно тарілки моцарелу, потім помідори, потім знову моцарелу. Між шарами кладуть листя руколи. Після чого салат заправляють оливковою олією, який попередньо змішують із оцтом, сіллю і перцем. Зверху салат можна прикрасити цілими листками руколи.

Показати ще новини
Радіо NV
X