Різдвяний аромат. Секрети приготування імбирного печива

1 грудня 2019, 01:37

Пряний аромат печива додасть особливої теплої атмосфери різдвяним і новорічним святам.

Солодке печиво з імбиром і корицею ідеально підходять для зимового періоду - так само як і аромат глінтвейну імбирна випічка насичує будинок пряними ароматами. Імбирне печиво - це відмінний варіант для подарунка дітям і друзям.

Відео дня

Печиво можна випікати як зі свіжим імбиром, так і більш простий варіант - з меленим імбиром. Слід також знати про відмінності імбирного печива і імбирних пряників. Вибираючи рецепт випічки, слід пам'ятати, що печиво вийде хрустким і розсипчастим, а пряники будуть м'якими і більш пружними.

Імбирне печиво

Хрустке імбирне печиво люблять і діти, і дорослі

Інгредієнти

Для печива

вершкове масло 100 г

цукор 120 г

мед 200 г

яйце 1 шт.

мука 500 г

розпушувач 10 г

кориця 1 ч. л.

імбир 1 ч. л.

кардамон, гвоздика за смаком
Для глазурі

цукрова пудра 200 г

яйце 1 шт

лимонний сік 1/2 ч. л.

Інструкція приготування

Загальний час: 00:55 (Час приготування: 00:30)

  1. На маленький вогонь ставимо каструлю з цукром, медом і вершковим маслом. Розмішуємо вміст, поки не розчиниться цукор.
  2. Додаємо до гарячої суміші кардамон, гвоздику, корицю, імбир і ретельно перемішуємо. Залишаємо суміш остигати до кімнатної температури, після чого додаємо яйце.
  3. Змішуємо просіяне борошно з розпушувачем і поступово додаємо в суміш з прянощами. Добре перемішуємо тісто і ставимо в холодильник на кілька годин. У тісто також можна додати трохи какао, тоді печиво буде темного відтінку.
  4. Дістаємо тісто з холодильника і розігріваємо духовку до 180 ° C.
  5. Розкачуємо тісто завтовшки близько 3-5 мм. Формочками вирізаємо потрібні нам фігурки і кладемо їх на деко, застелене пергаментом. Випікаємо печиво 10-15 хв, поки воно злегка не потемніє.
  6. Поки печиво остигає, готуємо глазур. Для цього білок відокремлюємо від жовтка. Додаємо цукрову пудру і добре збиваємо. Додаємо лимонний сік і ще раз збиваємо. Якщо потрібна різнобарвна глазур, додаємо харчовий барвник потрібного кольору. Викладаємо глазур в кондитерський мішок і прикрашаємо імбирне печиво різними візерунками.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X