Незабутня вечеря. Страви від шеф-кухарів до Дня святого Валентина, які просто приготувати вдома

13 лютого 2021, 08:00

Подаруйте своїм коханим задоволення — приготуйте незабутню вечерю за рецептами відомих шефів. Ми розповімо про все: від салату до десерту.

День Закоханих для багатьох вимушено перетвориться на домашній вечір, адже ми вже не з чуток знаємо що означають слова «пандемія» і «карантин». Однак, це додаткова можливість дізнатися один одного краще і висловити свої почуття у спокійній домашній атмосфері.

Відео дня

Тим більше, ми вирішили взяти на себе основні обов’язки з підготовки святкової вечері: зібрали для вас найапетитніші рецепти від відомих шеф-кухарів.

Салат Марко Черветті з апельсинами

Instagram / food_kuhnya
Фото: Instagram / food_kuhnya

Італійський кухар пропонує свій варіант традиційної сицилійської страви. Салат нескладний у приготуванні, але його зовнішній вигляд, аромат і смак виглядають розкішно. Часу знадобиться близько п’яти хвилин. Основні інгредієнти страви: апельсини, селера, анчоуси, оливкова олія, сіль і прянощі.

Рецепт сицилійського салату з апельсинами

Тартар з лососем від Костантіно Пассалаква

Grano
Фото: Grano

Тартар можна подати у вигляді закуски з крекерами і хлібом. Головна умова — свіжа риба та ароматні приправи. Мабуть, не обійтися і без оливкової олії. Рецепт італійського шефа також не вимагає великих витрат часу, а результат перевершить ваші очікування і очікування ваших коханих.

Рецепт закуски — тартара з лосося

Соте з морепродуктів Марко Черветті

Max Nayman / Unsplash
Фото: Max Nayman / Unsplash

Бренд-шеф українських ресторанних проектів рекомендує спробувати соте з маленьких восьминогів. Тушкуйте їх з томатами, часником, гострим перцем і вином. Мабуть, важко відшукати кращу комбінацію гастрономічних афродизіаків. І все це за лічені хвилини!

Рецепт морепродуктів, томлених з томатами

Риба у папійоті від Євгена Клопотенка

klopotenko.com
Фото: klopotenko.com

Український кулінарний експерт і шеф-кухар відомий своєю любов’ю до здорового харчування. Свято — не привід нехтувати хорошими звичками. Пропонуємо рецепт риби у папійоті (пергаменті) з додаванням вершкового масла та цукіні. Завдяки дотриманню всіх умов, риба виходить соковитою і ніжною, з яскравим смаком. Пікантну нотку можна додати за допомогою естрагону.

Риба в духовці

Лава кейк Вольфганга Пака

Any Lane / Pexels
Фото: Any Lane / Pexels

Страви австрійського кухаря — володаря двох зірок Мішлен — кожен раз стають предметом загального захоплення. Його фондан з розплавленим шоколадом буде прекрасним завершенням вашої вечері.

Для 8 невеликих кейків вам знадобиться:

  • Вершкове масло 210 г
  • Темний шоколад 210 г
  • Борошно 65 г
  • Яйця 4 шт.
  • Яєчний жовток 3 шт.
  • Цукор 140 г

Інструкція приготування

Час: 00:20

  1. Розігрійте духовку до 160 ° C.
  2. Розтопіть масло і шоколад на повільному вогні.
  3. Додайте борошно до суміші масла і шоколаду. Відставте в сторону.
  4. В окремій мисці збивайте яйця, яєчні жовтки і цукор протягом трьох хвилин.
  5. Додайте збиті яйця до суміші масла і шоколаду. Добре перемішайте до однорідності.
  6. Змастіть формочки маслом. Заповніть кожну тістом.
  7. Випікайте 11 хвилин.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X