З качиною грудкою та тунцем. Як приготувати картопляне різотто за рецептом шефа Пекельної кухні

16 квітня 2021, 04:25

Шеф Пекельної кухні Алекс Якутов розповів, як приготувати незвичайну і смачну страву — картопляне різотто.

Картопляне різотто — відмінна альтернатива відомій усім страві, яка готується з рису. Шеф кулінарного реаліті Пекельна кухня на Новому каналі Алекс Якутов рекомендує приготувати різотто зі смаженою качкою. Страва вийде смачною і вишуканою. Подавати можна порційно.

Відео дня

Алекс Якутов (Фото: прес-служба Нового каналу)
Алекс Якутов / Фото: прес-служба Нового каналу

Картопляне різотто з норі, тунцем і смаженою качкою

Інгредієнти:

  • 300 г картоплі
  • 20 г цибулі
  • 50 мл білого сухого вина
  • 1 л овочевого бульйону
  • 1 зубчик часнику
  • 0,5 ч. л. солі
  • 1 ст. л. водоростей норі
  • 1 ст. л. тунця
  • 50 г вершкового масла
  • 20 г пармезану
  • 1 шт. качиної грудки
  • гілочка чебрецю
  • Сіль, перець

Приготування:

1. Дрібно наріжте кубиками молоду картоплю.

2. Дрібно наріжте зубчик часнику.

3. Розігрійте в сковороді олію. Додайте часник, цибулю і картоплю. Щоб все не обсмажилося, а нагрілося. Додайте 50 мл вина. Помішуйте і почекайте, щоб вино випарувалося.

4. Поступово, маленькими порціями, додайте бульйон. Помішуйте і поступово влийте весь бульйон. Постійно пробуйте картоплю, щоб вона не був перетриманою, але і не сирою.

5. Коли картопля буде готова, додайте норі, тунець, масло і пармезан. Доведіть до смаку, додавши сіль і перець. Дайте страві настоятися.

6. Обсмажте качину грудку. Переверніть шкірою вниз, посипте сіллю, перцем і покладіть гілочку чебрецю. Обсмажте до готовності з обох сторін.

7. Поріжте грудку на шматки і подавайте з картопляним різотто.

Показати ще новини
Радіо NV
X