З качиною грудкою та тунцем. Як приготувати картопляне різотто за рецептом шефа Пекельної кухні
Шеф Пекельної кухні Алекс Якутов розповів, як приготувати незвичайну і смачну страву — картопляне різотто.
Картопляне різотто — відмінна альтернатива відомій усім страві, яка готується з рису. Шеф кулінарного реаліті Пекельна кухня на Новому каналі Алекс Якутов рекомендує приготувати різотто зі смаженою качкою. Страва вийде смачною і вишуканою. Подавати можна порційно.

Картопляне різотто з норі, тунцем і смаженою качкою
Інгредієнти:
- 300 г картоплі
- 20 г цибулі
- 50 мл білого сухого вина
- 1 л овочевого бульйону
- 1 зубчик часнику
- 0,5 ч. л. солі
- 1 ст. л. водоростей норі
- 1 ст. л. тунця
- 50 г вершкового масла
- 20 г пармезану
- 1 шт. качиної грудки
- гілочка чебрецю
- Сіль, перець
Приготування:
1. Дрібно наріжте кубиками молоду картоплю.
2. Дрібно наріжте зубчик часнику.
3. Розігрійте в сковороді олію. Додайте часник, цибулю і картоплю. Щоб все не обсмажилося, а нагрілося. Додайте 50 мл вина. Помішуйте і почекайте, щоб вино випарувалося.
4. Поступово, маленькими порціями, додайте бульйон. Помішуйте і поступово влийте весь бульйон. Постійно пробуйте картоплю, щоб вона не був перетриманою, але і не сирою.
5. Коли картопля буде готова, додайте норі, тунець, масло і пармезан. Доведіть до смаку, додавши сіль і перець. Дайте страві настоятися.
6. Обсмажте качину грудку. Переверніть шкірою вниз, посипте сіллю, перцем і покладіть гілочку чебрецю. Обсмажте до готовності з обох сторін.
7. Поріжте грудку на шматки і подавайте з картопляним різотто.