Суп, котлети та пиріг. Три страви з рибних консерв

7 березня, 04:30
З кільки в томаті можна приготувати ситний суп (Фото:Shaiith79/depositphotos.com)

З кільки в томаті можна приготувати ситний суп (Фото:Shaiith79/depositphotos.com)

Розповідаємо, що можна приготувати, якщо під рукою лише консерви.

Таку рибу можна їсти не тільки з хлібом, як бутерброд, але й готувати з неї звичайні ситні страви.

Суп із кількою в томаті

Інгредієнти:

  • 3 шт. картоплі
  • 1 морква
  • 1 цибуля ріпчаста
  • 1 банка кільки в томаті
  • 1 ст. рису
  • 2 л води
  • сіль, перець, лавровий лист за смаком

Відео дня

Приготування:

Наріжте картоплю невеликим кубиком, цибулю — дрібними шматочками, а моркву натріть на великій тертці.

Складіть овочі в каструлю або мультиварку, додайте рис та спеції. Залийте водою та доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь та варіть суп близько 30 хвилин.

Коли овочі будуть готові, додайте кільку в томаті, доведіть до кипіння і проваріть все разом ще 5 хвилин

Готово!

Рибні котлети

Інгредієнти:

  • 1 банка сайри в олії (або іншої риби)
  • 0,5 ст. рису
  • 1 яйце
  • 1 морква
  • 1 цибуля ріпчаста
  • 100 г панірувальних сухарів
  • спеції за смаком

Приготування:

Дістаньте рибу з банки, приберіть зайві кістки та розімніть її.

Подрібніть цибулю і моркву, обсмажте разом протягом декількох хвилин. Зваріть рис.

Змішайте варений рис, рибу та засмажку. Додайте до них яйце та спеції, перемішайте до однорідності.

Сформуйте котлети, обваляйте в сухарях та обсмажуйте на сковороді до готовності близько 10−15 хвилин.

Пиріг із рибою

Інгредієнти:

  • 200 г консерви айра, сардина або будь-яка інша)
  • 2 яйця опціонально (можна замінити на варений рис або картоплю, наприклад)
  • 1 ст. кефіру
  • 2,5 ст. борошна
  • ½ ч.л. соди
  • Зелена цибуля та спеції за смаком

Приготування:

У кефірі кімнатної температури розчиніть соду, додайте борошно та замісіть тісто. По консистенції воно має нагадувати тісто на оладки.

Розімніть рибу, прибравши кісточки, додайте до неї нарізану цибулю або іншу зелень, а також нарізані варені яйця, рис або картоплю.

На дно форми для випікання або мультиварки налийте половину тіста, потім викладіть начинку з риби, а зверху залийте рештою тіста.

Випікайте пиріг при температурі 180 °C близько 30 хвилин.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X