Альтернатива м’ясним. Рецепт биточків зі щуки

14 жовтня, 22:30
Для биточків знадобиться вівсяне печиво (Фото:instagram.com/mioamore_bakery)

Для биточків знадобиться вівсяне печиво (Фото:instagram.com/mioamore_bakery)

Рецептом поділився Алекс Якутов, шеф-кухар і експерт реаліті На ножах.

Биточки з риби часто готують мешканці морських регіонів України. Ця страва є серед рецептів одеської чи маріупольської кухні, адже риба там — традиційно королева столу. Та готувати котлетки необов’язково з морського продукту. Вони так само добре смакують і з річкової риби, наприклад, щуки.

Відео дня

Рецепт биточків зі щуки

Інгредієнти:

  • Філе щуки — 800 г-1 кг
  • Цибуля — 1 велика головка
  • Вівсяне печиво — 120 г
  • Молоко — 200 г
  • Вершки — 50 г
  • Вершкове масло — 50 г
  • Кріп нарізаний — 1 ст. л.
  • Петрушка нарізана — 1 ст. л.
  • Яйце — 1 шт.
  • Сіль, перець — за смаком
Надано Новим каналом
Фото: Надано Новим каналом

Приготування:

1. Вівсяне печиво замочуємо в молоці.

2. Цибулю обсмажуємо до золотистого кольору, потім перекручуємо разом із рибою у м’ясорубці.

3. Зливаємо молоко з печива, добре відтискаємо та додаємо до риби. Також додаємо зелень, вершки сіль і перець, гарно перемішуємо.

4. Яйце розділяємо на білок та жовток. Жовток одразу додаємо до фаршу, а білок збиваємо до середніх піків і лише після цього акуратно вводимо до страви.

5. Даємо постояти в холодильнику 30 хв., щоб інгредієнти добре розійшлися.

6. Дістаємо фарш з холодильника, формуємо биточки й обсмажуємо з двох боків до готовності. Після приготування тушкуємо ще 5 хв. на вершковому маслі.

7. Подаємо з листям салату чи з соусом з вершків, рибного бульйону та вина, які випарюємо до потрібної консистенції.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо НВ
X