Прості рецепти. Як приготувати котлети без м’яса

8 березня, 03:45
Рибні котлети можна приготувати навіть із консерви (Фото:manyakotic / depositphotos.com)

Рибні котлети можна приготувати навіть із консерви (Фото:manyakotic / depositphotos.com)

Якщо у вас немає м’яса, котлети можна приготувати з риби, бобових, грибів чи навіть капусти.

Пескетаріанці та вегетаріанці вже давно обзавелися масою рецептів смачних та ситних котлет без м'яса. Розповідаємо, як приготувати смачний обід, якщо м'ясо скінчилося.

Відео дня

Рибні котлети

Найпростіший варіант: замінити м'ясо на рибу. Це можуть бути навіть котлети з консерви. Рибу для котлет можна брати по наявності.

Інгредієнти:

  • 1 кг філе риби
  • 4 шт. цибулі
  • 1 морква
  • 4 яйця
  • 100 г молока
  • 1 шматок хліба
  • Сіль, перець, спеції - за смаком

Приготування:

Замочіть шматочок хліба у молоці. Філе промийте та розберіть на шматочки.

Наріжте цибулю дрібним кубиком, моркву натріть на тертці. Обсмажте до золотистого кольору.

Пропустіть через м'ясорубку рибу, хліб та цибулю з морквою, додайте до них яйця та перемішайте.

Формуйте котлети та обсмажуйте з двох боків до готовності.

Котлети з нуту

Ви можете приготувати фалафель, або ж саме нутові котлети. Нут, як і інші бобові, добре замінює м'ясо та його білкову складову.

Інгредієнти:

  • 400 г нуту
  • 2 шт. цибулі
  • 2 моркви
  • 1 яйце
  • Сіль, перець, спеції за смаком
  • Борошно для обвалювання

Приготування:

Замочіть нут на кілька годин, бажано на ніч. Потім промийте, залийте теплою водою і проваріть протягом 30-40 хвилин.

Злийте воду, перекладіть нут у блендер і перебийте разом із яйцем, морквою, цибулею та спеціями. Небагато води варто залишити, якщо суміш буде надто сухою для перебивання.

Сформуйте котлети з отриманої суміші, обваляйте в борошні та обсмажте до готовності.

Котлети із сочевиці

Інгредієнти:

  • 1 ст. сочевиці
  • 2 картоплі
  • 1 морква
  • Сіль, перець та спеції за смаком

Приготування:

Замочіть сочевицю на кілька годин або на ніч у пропорції з водою 1:2. Потім злийте воду, промийте сочевицю та перебийте у блендері.

Змішайте сочевицю з картоплею і морквою, які попередньо натріть або подрібніть у блендері чи м'ясорубці. Додайте спеції та добре перемішайте.

Сформуйте котлети та обсмажуйте до золотистої скоринки.

Котлети з грибів

Інгредієнти:

  • 500 г печериць
  • 150 г цибулі ріпчастої
  • 2-3 зубчики часнику
  • 50 мл  олії
  • 40 г панірувальних сухарів
  • 1 ст.л. крохмалю
  • Сіль та перець за смаком

Спосіб приготування дивіться за посиланням.

Котлети з капусти

Інгредієнти:

  • 300 г капусти
  • 3 цибулини
  • 2 ст.л. оливкової олії
  • 2 яйця
  • 2 зубчики часнику
  • 3 ст.л. борошна
  • Спеції: сіль, паприка, перець, коріандр, мускатний горіх

Спосіб приготування дивіться за посиланням.

Показати ще новини
Радіо НВ
X