Для дітей. Як приготувати смачні та корисні рибні палички

5 травня 2020, 05:24

Рибні палички — відмінний варіант приготування риби для дітей, щоб вони із задоволенням їли і просили ще.

klopotenko.com
Фото: klopotenko.com

Багато дітей не люблять рибу, як би ви її не приготували. Але якщо створити рибі потрібну форму, діти обов’язково захочуть її спробувати. Рибні палички — це відмінний спосіб зробити рибний фарш більш привабливим. Вони чимось схожі на курячі нагетси — такі ж золоті і хрусткі. А щоб зробити цю страву більш корисною, приготуйте її з філе минтая. У ньому міститься багато вітамінів і омега-кислот, які дуже корисні для дитячого організму. НВ Style пропонує приготувати страву за рецептом кулінарного експерта і співвласника ресторану 100 років тому вперед Євгена Клопотенка. Рибні палички готуються в духовці без єдиної краплі жиру. Смачно і корисно для всієї родини.

Відео дня

Як приготувати рибні палички?

Інгредієнти:

  • Минтай — 2 філе
  • Панірувальні сухарі - 1,5 склянки
  • Борошно — 150 г
  • Яйце — 1 шт.
  • Жовток — 1 шт.
  • Натуральний йогурт — 200 мл
  • Петрушка (або кріп) — 10 гілочок
  • Лимонний сік — 1 ст. л.
  • Сіль і перець — за смаком

Філе минтая пропустіть через м’ясорубку. Рибний фарш посоліть і поперчіть. Додайте 2 ст. л. панірувальних сухарів і 1 жовток. Вимішайте фарш до однорідності і трохи відбийте руками.

Сформуйте акуратні рибні палички і зробіть подвійну паніровку. Спочатку обваляйте в борошні, потім в яйці і сухарях. Знову занурте в яйце і обваляйте в сухарях.

Викладіть палички на деко, застелене пергаментом, і випікайте в духовці з температурою 180 градусів протягом 20 хвилин до утворення рум’яної скоринки.

Подавайте з йогуртовим соусом. Подрібніть зелень петрушки/кропу і змішайте з нейтральним йогуртом. Посоліть за смаком і додайте сік лимона.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X