Експериментуємо зі смаками і поєднаннями. Чим корисний ревінь і що з нього приготувати

2 червня 2021, 02:21

Рослину, яку багато хто не помічає і сприймає як бур’ян, можна використовувати для приготування десертів.

У травні сезон ревеню в розпалі, а це означає, що можна експериментувати з новими смаками і поєднаннями. Ревінь відносять до трав’янистих рослин сімейства гречаних. Він зустрічається і в Азії, і в Сибіру, і в Європі. Багато хто не звертає уваги на рослину з великими листками і вважає його бур’яном, проте це не заважає деяким використовувати його для приготування смачних десертів. У їжу йдуть черешки листя ревеню. Кисло-солодкий ревінь використовують в пирогах, галетах, крамблах, роблять з нього варення, желе, муси, пудинги, цукати, варять компоти, киселі і готують безліч інших десертів. Наприклад, в Британії, Ірландії та США ревеневий пиріг — це досить популярна і улюблена для багатьох страва.

Відео дня
Instagram - mil.saidova
Фото: Instagram - mil.saidova

Ревінь: користь рослини

Крім очевидних переваг використання ревеню в кулінарії, рослина також є натуральним лікарським засобом.

Ревінь — це рослина, яка допоможе поліпшити апетит, травлення і наситити організм корисними речовинами. Він містять вітаміни групи А, B, C, PP, каротин, пектин, а також калій, магній, фосфор і має загальнозміцнюючі і тонізуючі властивості. Ревінь є хорошим жовчогінним і проносним засобом. Сприятливо впливає на рівень цукру в крові і гостроту зору. Ревінь використовують як протизастудний засіб, а також при анемії.

Ревінь: що приготувати?

Рецептів страв з ревенем в інтернет просторі безліч. Шеф-кухарі та просто любителі смачної їжі діляться своїми улюбленими рецептами і поєднаннями. Наприклад, корисна і смачна галета з ревенем і полуницею.

Змішайте 400 г нарізаного ревеню і 400 г нарізаної полуниці, додайте 100 г кокосового цукру, 40 г крохмалю тапіоки і 1 ч. л. ванильної есенції. З'єднайте руками або в чаші міксера 225 г спельтового борошна, 60 г вершкового масла і 40 г кокосової олії, щоб вийшла крихта. Додайте 2 ч. л. натурального яблучного оцту і ¼ склянки крижаної води з льодом, перемішайте в однорідну масу. Сформуйте тісто в корж і відправте в холодильник на 30 хвилин. Розкачайте тісто між двома листами паперу для випічки, перекладіть в тісто начинку і поставте запікати в духовку, розігріту до 180 градусів, на 40−50 хвилин.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X