Рецепт ідеального стейка від Гордона Рамзі

6 липня 2017, 19:32
Знаменитий британський шеф-кухар Гордон Рамзі в телеефірі показав, як приготувати ідеальний стейк

Своїм рецептом шеф поділився під час зйомок американського телешоу МастерШеф, де Рамзі є одним із суддів. Відзначимо, що його ресторани удостоєні 16 зірок Мішлен, а сам він видав кілька кулінарних книг і часто бере участь в телешоу. Пропонуємо ознайомитися з рецептом соковитого стейка під соусом фламбе.

Відео дня

Складові:

  • Яловичина
  • Вершкове масло
  • Чебрець і розмарин
  • Гриби опеньки
  • Часник
  • Цибуля шалот
  • Коньяк
  • Бульйон
  • Вершки
  • Петрушка
  • Сіль, перець за смаком

Приготування:

1. Приправте стейк сіллю і перцем з обох сторін.

2. На розпечену чавунну пательню влийте трохи оливкового масла і покладіть стейк. Для запаху додайте гілочки розмарину і чебрецю. Коли стейк прожариться, дістаньте м'ясо і дайте йому відпочити на тарілці.

3. Приготуйте соус. Для цього на пательню вкиньте вершкове масло, гриби опеньки, подрібнений часник і цибулю шалот. Перемішайте. Далі - час фламбе. Влийте на пательню коньяк і підпаліть, а коли вогонь почне затухати поверніть на сковороду стейк.

4. Додайте в суміш пару ложок бульйону і вершків. Доведіть соус до кипіння і поливайте їм м'ясо. Після - додайте свіжу нарізану петрушку.

5. Викладіть стейк на тарілку і полийте соусом.

Слідкуйте за найцікавішими новинами з розділу НВ STYLE в Facebook

Показати ще новини
Радіо НВ
X