З неаполітанською піцою та просекко. На Дерибасівській в Одесі відкрився новий ресторан Сави Лібкіна
Відомий ресторатор Сава Лібкін відкрив в Одесі новий ресторан — Tavernetta. Pizza & Prosecco.
Головною особливістю закладу стала авторська неаполітанська піца, яка випікається на дровах. Тісто під піци ферментують до 48 годин, а для його приготування використовуються тільки тверді сорти італійської пшениці дрібного помелу. В меню є і безглютенова кукурудзяна піца.

«Колись в Одесі на розі вулиць Катерининської та Єврейської стояв металевий павільйон. У 1995 році нам запропонували взяти це місце в оренду, і ми відкрили в цьому павільйончику Пан-Піцу на три столики… У 2011 році було прийнято рішення відкрити на тому місці повноцінний ресторан. Я на той час уже був беззастережно закоханий в Італію, так що з кулінарним напрямком питань не було.
Першу Tavernetta ми відкрили ще в 2012 році, і за цей час вона встигла зробити чимало. Пояснити гостям, чим справжня італійська паста відрізняється від магазинної вермішелі. Завоювати любов одеситів, гостей з інших міст і іноземних туристів. Отримати кілька премій, включаючи Пальмову гілку ресторанного бізнесу", — розповів Сава Лібкін.


У першій Tavernetta, на відміну від нового закладу, робиться акцент на різних видах пасти.
1 серпня в центрі Одеси, поруч з Дерибасівською, відкрилася нова Tavernetta — Pizza & Prosecco.



«Це Tavernetta, але не з пастою, а з піцою — неаполітанською, виготовленною в печі на дровах, з артізанального неаполітанського борошна. А до піци — просекко, теж італійське, звичайно. Буде delizioso», — ділиться Лібкін.
Адреса нового закладу — Червоний провулок, 1. З меню можна ознайомитися нижче (зображення клікабельне):

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.