Смак життя. НВ називає п’ять нових ресторанів, що відкрилися у Львові від початку війни

11 вересня, 09:43
Ексклюзив НВ
До львівського ресторану Остання барикада, як і до однойменного столичного закладу, можна потрапити тільки за паролем (Фото:DR)

До львівського ресторану Остання барикада, як і до однойменного столичного закладу, можна потрапити тільки за паролем (Фото:DR)

Залучивши знавців ресторанної справи, НВ відібрав п’ятірку закладів, які відкрилися у місті Лева за останні пів року, й куди варто зайти

Нові львівські заклади охоплюють широку кулінарну географію — на їхніх кухнях готують страви української, ізраїльської та азійської кухонь, причому в авторській інтерпретації місцевих шеф-кухарів. Саме так, на думку опитаних НВ експертів, можна вразити ресторанних завсідників та любителів смачно поїсти.

Відео дня

НВ представляє заклади, що відкрилися у Львові нещодавно.

Babo Gardens

Адреса: вул. Кузневича, 16А

Кухня: мультикультурна (українська, вірменська, єврейська)

Середній чек: 700 грн.

Робочий час: 12:00−22:00

надано компанією Restaron
Фото: надано компанією Restaron

Новий заклад Вардкеса Арзуманяна, власника компанії Restaron (Cafe Centaur, MonsPius, Пара Джанов і Портвейн), мав відкритися ще в березні 2022 року. Але російське повномасштабне вторгнення змінило плани львівського ресторатора, й кілька місяців кухарі його закладів готували страви для переселенців, військових та військового шпиталю.

Тільки на початку серпня Babo Gardens нарешті відкрив свої двері як ресторан. Заклад розмістився у старій львівська вілі, яка пережила кілька епох — австро-угорську, польську, радянську, а тепер тішить відвідувачів у незалежній Україні. Як запевняють у Babo Gardens, оскільки кожна з епох залишила свій слід, це й визначило концепцію ресторану — «дім, у якому живе Львів».

Площа нового закладу Арзуманяна, де до 2019-го розміщувався його інший ресторан Тарон, становить 1.500 кв м. Одночасно тут можуть розміститися 350 гостей, ще 15 місць передбачено в окремій обладнаній залі для Chef’s Table, де шеф-кухар власноруч готує страви перед гостями. Також у ресторану є власний сад, у якому майже всі дерева плодові.

Показати ще новини
Радіо НВ
X