Порадувати себе і відволіктися. 7 рецептів тортів від Лізи Глінської - добірка до дня торта

У медовик можна додати ягоди, щоб урізноманітнити смак (Фото:Надано Лізою Глінською)
Ми зібрали найкращі багатокомпонентні десерти, які можна приготувати для себе та близьких до дня торта, який відзначають у світі 20 липня.
Якщо ви вже знаходитесь в безпечному місці й у вас є вільний час, займіться кулінарією: вона чудово відволікає, а результат порадує і вас, і близьких. Щоб дійсно відволіктися, приготуйте щось складне і комплексне, наприклад — торт. До того ж, солодкі продукти ще й покращують настрій.
Тож гортайте нашу добірку тортів Лізи Глінської, вибирайте улюблений десерт і натискайте на його назву, щоб побачити повний рецепт.
Рецепт медовика
Класичний улюблений торт з легких бісквітів і молочно-медового крему.
Інгредієнти:
- 9 яєць
- 300 г цукру (1,5 склянки об'ємом 250 мл)
- 150 г меду (4,5 ст.л.)
- 8 г харчової соди (0,5 ч.л. з гіркою)
- 500 г борошна (3 склянки об'ємом 250 мл + 1 ст.л.)
Для крему:
- 500 мл молока (2 склянки об'ємом 250 мл)
- 2 яйця
- 25 г борошна (1 ст.л. з гіркою)
- 25 г кукурудзяного крохмалю (1 ст.л.)
- 80 г меду (2 ст.л. + 1 ч.л.)
- 50 г масла
- 50 г цукру (2 ст.л. з гіркою)
- 300 г сметани жирністю 20−30%

Рецепт торта Молочна дівчинка
Цей торт із тонких коржів та легкого крему на основі згущеного молока був придуманий німецькими домогосподарками. Десерт виходить дуже ніжним і тане в роті.
Інгредієнти:
Збитий ванільний ганаш:
- 400 мл вершків (не менше 30%)
- 200 г білого шоколаду
- стручок ванілі
- 30 г сиропу глюкози або меду
Бісквіт:
- 370 г згущенки
- 100 г масла
- 100 г яйця
- 30 г білка
- 10 г розпушувача
- 200 г борошна
Крем:
- 300 мл молока
- 20 г кукурудзяного крохмалю
- 50 г цукру
- 50 г масла
- 150 г вершків
- 150 г маскарпоне (вершків або крем-сиру)
Ванільне молоко (для просочення):
- 200 мл молока
- ваніль (ванільний цукор)

Рецепт торта Графські руїни
Торт, який поєднує в собі всі найкращі десертні продукти: безе, заварний крем, шоколад, бісквіт, горіхи та згущене молоко.
Інгредієнти:
Для шоколадного бісквіту:
- 90 мл молока (4,5 ст. л.)
- 90 г масла
- 90 г цукру (3,5 ст. л. з гіркою)
- 90 г борошна (3,5 ст. л. з гіркою)
- 150 г яєць (3 шт.)
- 120 г чорного шоколаду (50−70%)
- 20 г какао-порошку (2 ч. л. з гіркою)
- 4 г розпушувача (1 ч. л.)
Для швейцарської меренги:
- 60 г білка (2 шт.)
- 60 г цукру (2,5 ст. л. з гіркою)
- 60 г цукрової пудри (2,5 ст. л. з гіркою)
Для масляного крему:
- 300 мл молока (1,2 склянки об'ємом 250 мл)
- 15 г кукурудзяного крохмалю (1,5 ч. л. з гіркою)
- 15 г борошна (1,5 ч. л. з гіркою)
- 40 г жовтка (2 шт.)
- 20 г цукру (1 ст. л.)
- 200 г вареної згущівки
- 200 г масла (розм’якшеного)

Рецепт торта П’яна вишня
Це десерт, котрий нагадує про те, що шоколад і вишня — ідеальне поєднання, якому не потрібно нічого більше.
Інгредієнти:
Для шоколадного бісквіту:
- 300 г яєць (6 шт.)
- 40 г жовтка (2 шт.)
- 150 г борошна (6 ст. л. з гіркою)
- 150 г цукру (6 ст. л. з гіркою)
- 30 г какао-порошку (2 ст. л. з гіркою)
Для вишневої начинки:
- 400 г вишні без кісточки (свіжа чи заморожена)
- 100 г згущівки (3,5 ст. л.)
- 100 г масла
- 150 г чорного шоколаду
- 100 мл вишневого лікеру (5 ст. л.)
Для шоколадної глазурі:
- 50 г меду (1,5 ст. л.)
- 200 г шоколаду
- 250 мл вершків (1 склянка об'ємом 250 мл, жирність не менше 30%)
- 30 мл олії (1,5 ст. л.)
- 100 г смаженого грецького горіха

Рецепт торта Бите скло
Цей десерт не лише смачний, а й дуже гарний. Хоча він має багато компонентів, це просто різні види желе, які дуже легко готуються.
Інгредієнти:
Для ягідного желе:
- 200 г ягідного пюре (смородина + малина)
- 100 мл води
- 2,5 ст. л. цукру
- 12 г желатину (2,5 ч. л.) + 60 мл води (4 ст. л.)
Для екзотичного желе:
- 200 г мангового пюре
- 50 мл соку маракуї
- 50 мл води (2,5 ст. л.)
- 2,5 ст. л. цукру
- 12 г желатину (2,5 ч. л.) + 60 мл води (4 ст. л.)
Для апельсинового желе:
- 300 мл апельсинового фрешу (1,5 склянки)
- 1,5 ст. л. цукру
- цедра 1 апельсина
- 15 г желатину (3 ч. л.) + 75 мл води (5 ст. л.)
Для йогуртового желе:
- 500 г грецького йогурту (жирністю 9%)
- 300 мл вершків (10−35%)
- 2 ст. л. з гіркою цукрової пудри
- 20 г желатину (4 ч. л. з гіркою) + 100 мл води (0,5 склянки)

Рецепт морквяного торта
Якщо ви віддаєте перевагу менш «шкідливим» версіям десертів, приготуйте цей морквяний торт, в якому використовується мінімальна кількість цукру.
Інгредієнти:
Морквяний бісквіт:
- 130 г борошна
- 140 г коричневого тростинного цукру (або білого)
- 10 г розпушувача
- 1/3 ч. л. солі
- 2 г меленої кориці
- 80 мл олії
- 60 мл апельсинового фрешу
- цедра одного апельсина
- 250 г моркви
- 150 г волоських горіхів (обсмажених)
Апельсиновий мармелад:
- 100 г філе апельсину
- 50 мл апельсинового фрешу
- цедра однієї половини апельсина
- 4 г пектину NH
- 40 г цукру
- 1/5 ч. л. лимонної кислоти
Крем:
- 250 г крем-сиру
- 100 мл вершків (жирність не менше 30%)
- 80 г масла
- 40 г цукрової пудри

Рецепт торта Карпатка
Карпатка — це буквально величезний еклер близько 1 кг вагою з жирним цитрусово-вершковим кремом.
Інгредієнти:
Для цитрусового крему:
- 100 мл лимонного фрешу (5 ст. л.)
- 50 мл апельсинового фрешу (2,5 ст. л.)
- 150 г цукру (0,75 склянки об'ємом 250 мл)
- 3 яйця
- 100 г вершкового масла
- цедра одного апельсина
- цедра одного лимона
- 5 г желатину (1 ч. л. з гіркою) + 25 мл води ( 5 ч. л.)
- 300 мл вершків (жирність не менше 30%)
Для заварного тіста:
- 100 мл молока (5 ст. л.)
- 100 мл води (5 ст. л.)
- 1 г солі (на кінчику ножа)
- 10 г цукру (1 ч. л. з гіркою)
- 80 г вершкового масла
- 4 яйця
- 140 г борошна (5,5 ст. л. з гіркою)
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.