Порадувати себе і відволіктися. 7 рецептів тортів від Лізи Глінської - добірка до дня торта

20 липня, 12:09
У медовик можна додати ягоди, щоб урізноманітнити смак (Фото:Надано Лізою Глінською)

У медовик можна додати ягоди, щоб урізноманітнити смак (Фото:Надано Лізою Глінською)

Ми зібрали найкращі багатокомпонентні десерти, які можна приготувати для себе та близьких до дня торта, який відзначають у світі 20 липня.

Якщо ви вже знаходитесь в безпечному місці й у вас є вільний час, займіться кулінарією: вона чудово відволікає, а результат порадує і вас, і близьких. Щоб дійсно відволіктися, приготуйте щось складне і комплексне, наприклад — торт. До того ж, солодкі продукти ще й покращують настрій.

Відео дня

Тож гортайте нашу добірку тортів Лізи Глінської, вибирайте улюблений десерт і натискайте на його назву, щоб побачити повний рецепт.

Рецепт медовика

Класичний улюблений торт з легких бісквітів і молочно-медового крему.

Інгредієнти:

  • 9 яєць
  • 300 г цукру (1,5 склянки об'ємом 250 мл)
  • 150 г меду (4,5 ст.л.)
  • 8 г харчової соди (0,5 ч.л. з гіркою)
  • 500 г борошна (3 склянки об'ємом 250 мл + 1 ст.л.)

Для крему:

  • 500 мл молока (2 склянки об'ємом 250 мл)
  • 2 яйця
  • 25 г борошна (1 ст.л. з гіркою)
  • 25 г кукурудзяного крохмалю (1 ст.л.)
  • 80 г меду (2 ст.л. + 1 ч.л.)
  • 50 г масла
  • 50 г цукру (2 ст.л. з гіркою)
  • 300 г сметани жирністю 20−30%
Надано Лізою Глінською
Фото: Надано Лізою Глінською

Рецепт торта Молочна дівчинка

Цей торт із тонких коржів та легкого крему на основі згущеного молока був придуманий німецькими домогосподарками. Десерт виходить дуже ніжним і тане в роті.

Інгредієнти:

Збитий ванільний ганаш:

  • 400 мл вершків (не менше 30%)
  • 200 г білого шоколаду
  • стручок ванілі
  • 30 г сиропу глюкози або меду

Бісквіт:

  • 370 г згущенки
  • 100 г масла
  • 100 г яйця
  • 30 г білка
  • 10 г розпушувача
  • 200 г борошна

Крем:

  • 300 мл молока
  • 20 г кукурудзяного крохмалю
  • 50 г цукру
  • 50 г масла
  • 150 г вершків
  • 150 г маскарпоне (вершків або крем-сиру)

Ванільне молоко (для просочення):

  • 200 мл молока
  • ваніль (ванільний цукор)
Надано Лізою Глінською
Фото: Надано Лізою Глінською

Рецепт торта Графські руїни

Торт, який поєднує в собі всі найкращі десертні продукти: безе, заварний крем, шоколад, бісквіт, горіхи та згущене молоко.

Інгредієнти:

Для шоколадного бісквіту:

  • 90 мл молока (4,5 ст. л.)
  • 90 г масла
  • 90 г цукру (3,5 ст. л. з гіркою)
  • 90 г борошна (3,5 ст. л. з гіркою)
  • 150 г яєць (3 шт.)
  • 120 г чорного шоколаду (50−70%)
  • 20 г какао-порошку (2 ч. л. з гіркою)
  • 4 г розпушувача (1 ч. л.)

Для швейцарської меренги:

  • 60 г білка (2 шт.)
  • 60 г цукру (2,5 ст. л. з гіркою)
  • 60 г цукрової пудри (2,5 ст. л. з гіркою)

Для масляного крему:

  • 300 мл молока (1,2 склянки об'ємом 250 мл)
  • 15 г кукурудзяного крохмалю (1,5 ч. л. з гіркою)
  • 15 г борошна (1,5 ч. л. з гіркою)
  • 40 г жовтка (2 шт.)
  • 20 г цукру (1 ст. л.)
  • 200 г вареної згущівки
  • 200 г масла (розм’якшеного)
Надано Лізою Глінською
Фото: Надано Лізою Глінською

Рецепт торта П’яна вишня

Це десерт, котрий нагадує про те, що шоколад і вишня — ідеальне поєднання, якому не потрібно нічого більше.

Інгредієнти:

Для шоколадного бісквіту:

  • 300 г яєць (6 шт.)
  • 40 г жовтка (2 шт.)
  • 150 г борошна (6 ст. л. з гіркою)
  • 150 г цукру (6 ст. л. з гіркою)
  • 30 г какао-порошку (2 ст. л. з гіркою)

Для вишневої начинки:

  • 400 г вишні без кісточки (свіжа чи заморожена)
  • 100 г згущівки (3,5 ст. л.)
  • 100 г масла
  • 150 г чорного шоколаду
  • 100 мл вишневого лікеру (5 ст. л.)

Для шоколадної глазурі:

  • 50 г меду (1,5 ст. л.)
  • 200 г шоколаду
  • 250 мл вершків (1 склянка об'ємом 250 мл, жирність не менше 30%)
  • 30 мл олії (1,5 ст. л.)
  • 100 г смаженого грецького горіха
Надано Лізою Глінською
Фото: Надано Лізою Глінською

Рецепт торта Бите скло

Цей десерт не лише смачний, а й дуже гарний. Хоча він має багато компонентів, це просто різні види желе, які дуже легко готуються.

Інгредієнти:

Для ягідного желе:

  • 200 г ягідного пюре (смородина + малина)
  • 100 мл води
  • 2,5 ст. л. цукру
  • 12 г желатину (2,5 ч. л.) + 60 мл води (4 ст. л.)

Для екзотичного желе:

  • 200 г мангового пюре
  • 50 мл соку маракуї
  • 50 мл води (2,5 ст. л.)
  • 2,5 ст. л. цукру
  • 12 г желатину (2,5 ч. л.) + 60 мл води (4 ст. л.)

Для апельсинового желе:

  • 300 мл апельсинового фрешу (1,5 склянки)
  • 1,5 ст. л. цукру
  • цедра 1 апельсина
  • 15 г желатину (3 ч. л.) + 75 мл води (5 ст. л.)

Для йогуртового желе:

  • 500 г грецького йогурту (жирністю 9%)
  • 300 мл вершків (10−35%)
  • 2 ст. л. з гіркою цукрової пудри
  • 20 г желатину (4 ч. л. з гіркою) + 100 мл води (0,5 склянки)
Надано Лізою Глінською
Фото: Надано Лізою Глінською

Рецепт морквяного торта

Якщо ви віддаєте перевагу менш «шкідливим» версіям десертів, приготуйте цей морквяний торт, в якому використовується мінімальна кількість цукру.

Інгредієнти:

Морквяний бісквіт:

  • 130 г борошна
  • 140 г коричневого тростинного цукру (або білого)
  • 10 г розпушувача
  • 1/3 ч. л. солі
  • 2 г меленої кориці
  • 80 мл олії
  • 60 мл апельсинового фрешу
  • цедра одного апельсина
  • 250 г моркви
  • 150 г волоських горіхів (обсмажених)

Апельсиновий мармелад:

  • 100 г філе апельсину
  • 50 мл апельсинового фрешу
  • цедра однієї половини апельсина
  • 4 г пектину NH
  • 40 г цукру
  • 1/5 ч. л. лимонної кислоти

Крем:

  • 250 г крем-сиру
  • 100 мл вершків (жирність не менше 30%)
  • 80 г масла
  • 40 г цукрової пудри
Надано Лізою Глінською
Фото: Надано Лізою Глінською

Рецепт торта Карпатка

Карпатка — це буквально величезний еклер близько 1 кг вагою з жирним цитрусово-вершковим кремом.

Інгредієнти:

Для цитрусового крему:

  • 100 мл лимонного фрешу (5 ст. л.)
  • 50 мл апельсинового фрешу (2,5 ст. л.)
  • 150 г цукру (0,75 склянки об'ємом 250 мл)
  • 3 яйця
  • 100 г вершкового масла
  • цедра одного апельсина
  • цедра одного лимона
  • 5 г желатину (1 ч. л. з гіркою) + 25 мл води ( 5 ч. л.)
  • 300 мл вершків ирність не менше 30%)

Для заварного тіста:

  • 100 мл молока (5 ст. л.)
  • 100 мл води (5 ст. л.)
  • 1 г солі (на кінчику ножа)
  • 10 г цукру (1 ч. л. з гіркою)
  • 80 г вершкового масла
  • 4 яйця
  • 140 г борошна (5,5 ст. л. з гіркою)

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X