Одягайте фартух. Відомі українські шеф-кухарі діляться рецептами і готують онлайн

31 березня 2020, 18:38

Українські ресторатори і шеф-кухарі не опустили руки під час глобального карантину і не закинули свої кухні, а діляться секретами своєї майстерності з кожним, хто хоче смачно їсти.

Багато українських ресторанів і кафе вже пристосувалися до карантину і знайшли спосіб годувати своїх гостей і гурманів, що сумують за вишуканою кухнею і незвичайним стравам із допомогою служб доставки. Але повірте, шеф-кухарі вже скучили за можливістю дивувати своїх гостей і готувати не лише для своїх домашніх. Під час карантину на facebook або в Instagram в IGTV або сторіз вони вчать своїх фоловерів готувати легкі і смачні сніданки, обіди та вечері з продуктів, які є в холодильнику.

Відео дня

HB Style підказує, хто з українських рестораторів і шеф-кухарів допомагає смачно і легко пережити вимушений період домашнього режиму онлайн, отримати нові навички на кухні і просто порадувати свою сім'ю особливою стравою. Виходить смачно і весело. Займайте кухню, надягайте фартух, заходьте до соцмереж і розігрівайте плиту!

Володимир Ярославський

Lucky Restaurant, бренд-шеф Good Wine, суддя шоу МастерШеф Україна

На своїй сторінці у facebook Володимир Ярославський ділиться рецептами страв, публікує відео із поясненнями тонкощів приготування і відповідає на питання у коментарях. Серед рецептів, паштет із курячої печінки, котлети з коропа, сирники, ліниві вареники, веганські чіз-кейки з меню ресторану Lucky, качка, запечена з яблуками, соус неаполітано, піца і навіть борщ.

Вова Ташаєв

Итальянская редакция, ЖЗЛ, Любимый дядя, Чехов, Наша дача

Шеф-кухар Вова Ташаєв на своїй сторінці в Instagram із початком карантину запустив рубрику Домашні рецепти, в якій він ділиться рецептами як простих страв (вівсянка, оладки із курячої печінки, шакшука), так і оригінальних (липкий рис із манго, салат із кіноа і авокадо).

Олексій Краківський

Adele, Liberty Diner

У своїх сторіс в Instagram шеф-кухар Олексій Краківський на час карантину запропонував #ХолодильникChallenge. Фоловерів він попросив надсилати списки продуктів, які є в холодильнику, у свою чергу він із них буде компонувати страви. Серед рецептів, які вже є в його збережених сторіс, популярна шакшука, тушкований нут зі шпинатом, страви із сочевиці і ін.

Сава Лібкін

Дача, Компот, Стейкхаус. Мясо и вино, Тавернетта, Фаршированная рыба (Одесса), Стейкхаус (Киев)

Легендарний одеський ресторатор Сава Лібкін у прямому ефірі на своїй сторінці в facebook готує сніданки і обіди і навіть склав меню на тиждень. Ефіри стартують о 9:30 і 14:30. Все відео зберігаються в стрічці. Так, разом із Лібкіним його фоловери вже встигли приготувати котлети курячі з пармезаном і картопляним пюре з сушеною цибулею, пасту з помідорами за неаполітанським рецептом, тартар із овочів гриль, овочеве рагу зі сметаною.

Дмитро Борисов

Барсук, Oxota na Ovets, Канапа, РибаLove, Ronin, Бессарабія, Ватра Mushlya Bar, БПШ, Білий налив

На своїй сторінці в Instagram Дмитро Борисов почав ділитися рецептами ресторанних страв, адаптованих для домашньої кухні: бургер із м’ясом і тигровими креветками з Mushlya Cafe, ледачими варениками і сирниками із ресторану Барсук.

Євген Клопотенко

Сто років тому вперед

Один із найактивніших кулінарних експертів України і автор проекту Нове шкільне харчування не тільки зібрав справжню книгу рецептів на кожен день на своєму сайті. На час карантину Євген в Instagram завів традицію готувати разом із ним завдяки онлайн-трасляціі. Розклад трансляції та список продуктів він заздалегідь анонсує у сторіс. Також у стрічці він традиційно ділиться рецептами простих, смачних і поживних страв.

Сільпо: Академія смаку

Проект Сільпо: Академія смаку, заснований ресторанним критиком і фуд-активістом Авророю Огородник у 2017 році, на час карантину також пішов в online. На сторінці Академії смаку у facebook продовжують ділитися простими і складними рецептами від іменитих шеф-кухарів України та відео майстер-класів. Після початку карантину тут з’явилися рецепти таких страв, як гарбузове гуакомоле від шеф-кухаря Mon Chef Ігоря Гериліва, севіче з лосося і севиче із сібаса від Олександра Поташева, кімчі з Іллею Сьоміним, полента із козячому сиром і грибами та ін., а також викладають додаткову пізнавальну інформацію.

Кулінарний онлайн-курс Cчастье ЕСТЬ

Шеф-кухарі цілого ряду ресторанів Києва, і серед них Володимир Ташаєв (Итальянская Редакция, Любимый Дядя Жизнь Замечательных Людей), Ольга Ридвановська (Итальянская Редакция, Любимый Дядя Жизнь Замечательных Людей), Джузеппе Іролло (Pizzeria Napule), Олексій Краківський (Adelle, Liberty Diner), Олексій Шеменков (BEEF meat & wine) і ін., стануть лекторами у кулінарному онлайн-курсі, який стартує 6 квітня. Вартість курсу 1000 грн. (гроші будуть спрямовані на забезпечення діяльності закладів у період кризи). Вони дозволять заглянути до святая-святих їхньої куховарської книги: кожен шеф поділиться двома відео-рецептами із повним переліком інгредієнтів і повним описом кроків приготування, а також професійними секретами і тонкощами. Партнером проекту став делікатес-маркет Le Silpo, що забезпечив учасників продуктами.

Редактор: Юлія Найденко
Показати ще новини
Радіо НВ
X