Розкриють усі секрети. Найкращі шеф-кухарі Києва об'єдналися в проекті Счастье ЕСТЬ, щоб допомогти ресторанам вижити

6 квітня 2020, 10:01

У понеділок, 6 квітня, стартує онлайн-курс Счастье ЕСТЬ від найкращих шеф-кухарів київських ресторанів. Співзасновник проекту Анна Довгаль розповіла про ідею.

З середини березня в Києві і Україні оголосили карантин, усі ресторани і кафе, або закрилися на цей час, або працюють у режимі доставки. Насправді ресторатори в ці дні б’ють на сполох: ситуація настільки скрутна, що більшість ресторанів можуть зовсім не пережити цієї кризи, навіть якщо до цього були досить успішними.

Відео дня

Саме в цих умовах народилася ідея онлайн-курсу Счастье ЕСТЬ: дванадцять найкращих шеф-кухарів Києва, в чиїх ресторанах до карантину отримати столик можна було тільки за попередньої броні, вперше зібралися разом і діляться рецептами страв і професійними хитрощами їх приготування. Повірте, у звичайних умовах вони б нізащо і нікому б цього не розповіли!

«Для мене особисто похід до ресторану — це якийсь секс із повітря на кожному з етапів: ти ловиш кайф від інтер'єру, атмосфери, публіки, музики, запахів ще до того, як перед тобою поставили страву, і ми впевнені, що таких людей дуже багато. Тому ми вирішили зібрати шеф-кухарів із різних ресторанів. Вони дуже нудьгують без діла, сумують за командою, яку намагаються підбадьорити, придумують нові формати, викладають у своїх Instagram рецепти і готують онлайн», — розповіла HВ співзасновниця проекту Анна Довгаль, голова відділу маркетингу мережі ресторанів Гусовських. Її партнером у проекті стала її подруга Олеся Чорна, голова відділу маркетингу First Line Group. Счастье ЕСТЬ підтримав делікатес-маркет Le Silpo — преміальний проект Сільпо від Fozzy Group. Він забезпечив шеф-кухарів продуктами.

Конкуренти на кухні і друзі в житті шеф-кухарі показують, що, об'єднавшись, можна змінити реальність і допомогти один одному: людям — провести зі смаком і користю час у самоізоляції, ресторанам — протриматися в період карантину і повернутися до роботи після нього з найменшими втратами. Їм зараз дійсно потрібна підтримка.

Герої проекту Счастье ЕСТЬ

  • Володимир Ташаєв (Итальянская Редакция, Любимый Дядя, ЖЗЛ)
  • Ольга Ридвановська (Итальянская Редакция, Любимый Дядя, ЖЗЛ)
  • Джузеппе Іролло (Napule)
  • Олексій Краківський (Adelle, Liberty Diner)
  • Олексій Шеменков (BEEF Meat&Wine)
  • Анна і Станіслав Завертайло (мережа кафе-кондитерських Honey)
  • Тетяна Тарикіна (Чашка)
  • Артем Баклицький (Mimosa Brooklyn Pizza)
  • Олександр Якутов (Публіцист)
  • Ілля Сьомін (Tin Tin)
  • Юрій Нікітюк (Wine Love)

Бонусом проекту стане участь у ньому бренд-сомельє Wine Love Романа Ремеєва (Good Wine). Він записав для Счастье ЕСТЬ кілька порад щодо вибору вина.

Кожен шеф-кухар ділиться рецептами двох страв: «Вони розуміють, що дають рецепти для непрофесіоналів, тому рецепти будуть нескладними, зі зрозумілих інгредієнтів і їх буде легко повторити».

Чому онлайн-курс буде платним

Вартість онлайн-курсу — 1000 грн. За словами організаторів, ця сума — еквівалент скромної вечері на двох із вином в одному із закладів-учасників. Курс одразу ж було вирішено зробити платним, адже його мета — допомогти закладам пережити карантин.

«Ресторанам зараз потрібно задовольняти прості базові потреби: платити оренду, комунальні послуги та зарплату людям, які або пішли в примусову відпустку, або працюють зараз у режимі доставки. Всі зібрані гроші йдуть не до кишені власника або шеф-кухаря, а будуть розділені порівну між закладами-учасниками і спрямовані на підтримку їх життєдіяльності», — пояснила рішення Анна Довгаль.

Як зазначили організатори Счастье ЕСТЬ, було б «доволі сумно після карантину вийти у місто, в якому вже не буде такого розмаїття закладів, як було до нього. Тому ми вирішили звернутися по підтримку до людей, які люблять ці ресторани і кафе, де їм було також комфортно, як удома, сумують за ними і їжею, яку там подають».

Курс одразу ж було вирішено зробити платним, адже його мета — допомогти закладам пережити карантин (Фото: @ Facebook/Tin Tin)
Курс одразу ж було вирішено зробити платним, адже його мета — допомогти закладам пережити карантин / Фото: @ Facebook/Tin Tin

Як підписатися на онлайн-курс

Онлайн-курс буде проходити в закритій групі в Instagram. Тут щодня, з понеділка, 6 квітня, викладатимуть рецепти і коротенькі відео, в яких кухарі діляться особистими хитрощами у процесі приготування страви.

Весь контент буде доступний лише людям, які підписалися на онлайн-курс, а доступ до нього буде постійним.

Щоб підписатися й отримати доступ на онлайн-курс, досить відправити заявку в месенджер або директ у Facebook або Instagram Счастье ЕСТЬ, і провести оплату на картку ПриватБанку або Monobank.

«Я дуже сподіваюся, що буде і другий сезон, бо вже зараз надходить безліч запитів, як від охочих прослухати онлайн-курс, так і від шеф-кухарів, які засмутилися, що ми їх не запросили. Карантин поки не збирається закінчуватися, а ми — зупинятися.

Цей проект народився тому, що він не міг не народитися, зараз найкращий час для того, щоб найкращі люди об'єднувалися", — додала Анна Довгаль.

Редактор: Юлія Найденко

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X