У рік Тигра. Рецепт смугастого салату на святковий стіл
Розповідаємо, як приготувати досить просту, але дуже презентабельну закуску на Новий рік.
Тигр — символ наступного року, а тому варто приготувати яскравий смугастий салат на свята. Інгредієнти закуски схожі на складові салату Білочка, але з додаванням моркви. Подавати його можна у вигляді кульок, на тарталетці чи яйці.
Рецепт салату з сиром та морквою
Інгредієнти:
- 3 середні морквини
- 200 г сиру (можна плавленого)
- 3 курячі яйця
- 40 г масла
- 80 г майонезу
- 3−4 зубчики часнику
- норі або маслини для прикраси
Приготування:
Зваріть яйця вкруту. Коли вони охолонуть, натріть на дрібній тертці. Потім натріть сир, масло і, окремо, моркву.
Змішайте яйця з сиром, маслом, майонезом та подрібненим часником.
Якщо ви хочете подавати салат у формі кульок, викладіть на стіл харчову плівку, на неї тонким шаром викладіть натерту моркву. У центр покладіть кульку з яєчно-сирної суміші і, згорнувши плівку, сформуйте кулю. Потім зніміть плівку і повторіть процес з кожною кулькою. Задекоруйте салат тонко нарізаними смужками норі або тонкими слайсами маслин, щоб зимітувати тигровий принт.
Якщо ви подаєте салат на тарталетці або яйці, викладіть яєчно-сирну суміш, а зверху акуратно розподіліть тонким шаром моркву та прикраси.