Страва на кілька днів. 11 рецептів солоних пирогів із різними начинками

Один пиріг може стати стравою для кількох трапез (Фото:brett jordan / unsplash)
Ми зібрали велику добірку рецептів пирогів із солоними начинками: від овочевих до пастуших з м’ясом.
Хоча приготування пирогів вимагає випікання в духовці, котра потребує порівняно багато електроенергії, така страва може замінити кілька повноцінних трапез одного чи навіть кількох днів. Тож врешті, витративши час на солоний пиріг, ви зробите хорошу інвестицію в наступний день із відключеннями електроенергії, бо страва смакує чудово навіть холодною.
Деякі з рецептів, котрі ми зібрали, потребують замішування тіста, для інших підійде готове заморожене. Щоб визначитися з бажаним рецептом було легше, наводимо списки інгредієнтів до кожного з них. Гортайте добірку пирогів і обирайте улюблені.
Овочевий кіш
Інгредієнти: ⠀
- м’який сир — 500−600 г
- яйця — 4 шт.
- борошно з вівсяних висівок — 6 ст. л.
- борошно з пшеничних висівок — 3 ст. л.
- гілка томатів черрі
- сир моцарела — 200 г
- кілька листків цибулі-порею
- сіль за смаком
Рецепт — за покликанням.

Пастуший пиріг з бринзою від Алекса Якутова
Інгредієнти:
- Картопляне пюре — 800 г
- Фарш — 400 г
- Олія — 3 ст. л.
- Цибуля — половинка
- Часник — 2 зубчики
- Морквина — половинка
- Помідори — 4 шт.
- Карпатська бринза — 150 г
- Овочевий бульйон — 100 г
- Білок — з одного яйця
Рецепт — за покликанням.
Пиріг із консервованою рибою
Інгредієнти:
- 200 г консерви (сайра, сардина або будь-яка інша)
- 2 яйця опціонально (можна замінити на варений рис або картоплю, наприклад)
- 1 ст. кефіру
- 2,5 ст. борошна
- ½ ч.л. соди
- Зелена цибуля та спеції за смаком
Рецепт — за покликанням.
Австралійський шепард пай
Інгредієнти:
- 650 г картоплі
- 100 мл молока
- 50 г масла
- 1 яйце
- 300 г фаршу
- 1 велика цибулина
- 2 зубчики часнику
- Спеції та сир за смаком
Рецепт — за покликанням
Листковий пиріг з капустою
Інгредієнти для пирога:
- тісто листкове дріжджове — 500 г
- свіжа капуста — ½ головки
- морква — 2 шт.
- цибуля — 2 шт.
- сіль, перець — за смаком
Інгредієнти для соусу:
- яйце — 1 шт.
- молоко — 1 стакан
- пармезан — 50 г
Рецепт — за покликанням.
Італійський пиріг з зеленню та сиром
Інгредієнти:
- 400 г борошна
- 100 мл білого вина
- 100 мл оливкової олії
- 1 щіпка солі
- 300 г сезонної зелені - шпинату, мангольда, спаржі
- 150 г свіжого або замороженого горошку
- 200 г вареної картоплі
- 2 яйця
- 150 г рикоти чи іншого м’якого сиру
- 1 велика жменя тертого пармезану
Рецепт — за покликанням.
Покровський коровай із капустою
Інгредієнти:
- ½ пачки сухих дріжджів
- ½ склянки молока
- 1 кг борошна
- 1 ч.л. рослинної олії
- 50 г вершкового масла
- ¼ склянки сметани
- ½ ч.л. солі
- ½ ч.л. цукру
Для начинки:
- ¼ капустини
- 1 маленька морква
- ½ цибулини
- 1 ч.л. лимонного соку
- 2 варених яйця
Рецепт — за покликанням.
Цибулевий пиріг із сиром
Інгредієнти:
- 150 г зеленої цибулі
- 150 г сиру
- 250 г сметани або густого жирного йогурту
- 150 г борошна
- 1 яйце
- Дрібка цукру, сіль за смаком
- 1 ч.л. соди
- 1 ч.л. олії
Для декору:
- 3−4 гілочки зеленої цибулі
- 3−4 помідори-чері
- 1 синя цибулина
- маслини, кріп за бажанням

Рецепт — за покликанням.
Осетинський пиріг із сиром чи м’ясом від Євгена Клопотенка
Інгредієнти для тіста:
- 450−500 г борошна пшеничного
- 250 мл теплої води
- 4 ст. л. соняшникової олії
- 20 г «живих» пресованих дріжджів
- 1 ч. л. солі
- ½ ч. л. цукру
- 50 г вершкового масла (для змащування готового пирога)
Для сирної начинки:
- 200 г адигейського сиру
- 150−200 г сулугуні або моцарели
- 1 яйце
- Сіль перець
Для м’ясної начинки:
- 250−500 г телячого фаршу
- 1 цибуля
- 2−3 зубчики часнику
- 10−15 гілочок кінзи
- ½ ч. л. зіри
- 1 ст. л. соняшникової олії
- Сіль перець
Рецепт — за покликанням.
Книш (паляниця) з сиром і картоплею
Інгредієнти:
- 1 паковання сиру слайсами Хаварті (160 г)
- 1 кг листкового дріжджового тіста (+ борошно для підпилу)
- 4−5 картоплин
- 1 цибулина
- 50 г волоських горіхів
- 3 ст.л. олії
- 1 жовток (для змащування)
- 1 пучок петрушки
- сіль та перець до смаку
Рецепт — за покликанням.

Тарт з гарбузом і сиром
Інгредієнти:
- 0,5 порції готового листкового або пісочного тіста
- 500 г гарбуза
- 250 г рикоти (або вершкового сиру на ваш вибір)
- 250 г сиру моцарела
- 1 ч.л. пармезану
- розмарин
- шавлія
- оливкова олія першого віджиму
- сіль, перець
- за бажанням можна додати м’ясну нарізку
Рецепт — за покликанням.