Десерти без випічки. 5 простих рецептів, які легко готуються без газу та світла

5 грудня 2022, 12:25
Десерти без випічки (Фото:Suzy Hazelwood / pexels)

Десерти без випічки (Фото:Suzy Hazelwood / pexels)

Планові та екстрені відключення світла природно впливають на життя українців. Однак це не привід відмовитися від улюблених десертів, особливо, якщо для їхнього приготування не потрібна випічка.

Десерти без випічки нашвидкуруч завжди мали успіх домогосподарок. Особливо актуальними є такі рецепти зараз, при блекауті в Україні. Редакція НВ зібрала 5 найкращих рецептів десертів, для приготування яких не знадобиться духовка, плита та мікрохвильова піч.

Відео дня

Шоколадна ковбаса

Складові:

  • Пісочне печиво — 200 г.
  • Вершкове масло — 100 г.
  • Волоські горіхи або арахіс — 80 г.
  • Цукрова пудра — 90 г.
  • Молоко жирне — 50 мл.
  • Какао-порошок — 50 г.

Спосіб приготування:

  1. Половину печива подрібнити качалкою на порошок, другу половину крупно нарізати або поламати руками.
  2. Порубати ножем горіхи.
  3. Залишити при кімнатній температурі масло та молоко.
  4. У молоко кімнатної температури додати цукрову пудру та какао, далі додоти шматочки м’якого масла та горіхи. Перемішати масу до однорідності.
  5. Додати обидві частини печива. Сформувати ковбаску, загорнути у харчову плівку та поставити в холодне місце для охолодження.

Шоколадний рулет із кокосом

Складові:

  • Печиво — 300 г.
  • Вершкове масло — 150 г.
  • Вода — 0,5 склянки.
  • Цукор — 0,5 склянки.
  • Какао-порошок — 3 ст. л.
  • Цукрова пудра — 100 г.
  • Кокосова стружка — 40 г.

Спосіб приготування:

  1. Печиво подрібнити качалкою або поламати руками. Перемішати печиво з какао-порошком.
  2. У воді кімнатної температури розчинити цукрову пудру. Влити солодку воду до печива та розмішати до отримання густого тіста.
  3. Вершкове масло залишити при кімнатній температурі, щоб воно розм’якшилося.
  4. Змішати масло з кокосовою стружкою і цукром, поки крем не стане однорідним.

Цукерки Рафаелло

Складові:

  • Згущене молоко — 1 банка.
  • Вершкове масло — 50 г.
  • Кокосова стружка — 200.
  • Мигдаль — 80 г.
  • Ванільний цукор — 10 г.
  • Коньяк за бажанням — 1 ч.л.

Спосіб приготування:

  1. Згущене молоко змішати з м’яким вершковим маслом кімнатної температури. За бажанням влити трохи коньяку.
  2. Додати звичайний та ванільний цукор. Залишити у холодному місці масу на день.
  3. Далі з загуслої маси сформувати кульки і вкласти всередину цукерок мигдаль.
  4. Щедро обваляти цукерки у кокосовій стружці.

Тістечко Картопля

Складові:

  • Печиво — 350 г.
  • Згущене молоко — 200 г.
  • Вершкове масло — 100 г.
  • Молоко — 80 мл.
  • Какао-порошок — 3 ст. л.
  • Цукрова пудра — 2 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Подрібніть качалкою або розламайте руками печиво.
  2. Змішайте печиво зі згущеним молоком, м’яким вершковим маслом і молоком.
  3. Додайте половину порошку какао і замісіть густу масу. З маси зліпіть круглі кульки.
  4. Решту какао змішайте з цукровою пудрою і в цій суміші обваляйте Картоплю.
  5. Також тістечко можна обваляти в кокосовій стружці.

Вафельний торт

Складові:

  • Вафельні коржі - 100 г.
  • Варене згущене молоко — 600 г.
  • Вершкове масло — 250 г.
poster
Дайджест головних новин
Безкоштовна email-розсилка лише відбірних матеріалів від редакторів NV
Розсилка відправляється з понеділка по п'ятницю

Спосіб приготування:

  1. Масло заздалегідь дістаньте з холодильника та розм’якшіть до кімнатної температури.
  2. Перемішайте згущене молоко з маслом до однорідності.
  3. Потім викладіть торт шарами, змащуючи кремом кожен корж.
  4. Залиште торт у холодному місці на 4 години для просочення.
  5. Якщо хочете приготувати менш солодкий десерт, приготуйте крем порівну зі згущеним молоком та сметаною.
Редактор: Альона Дука
Показати ще новини
Радіо NV
X