До Міжнародного дня чаю. П’ять рецептів оригінальних чайних сумішей від Вікторії Попін

21 травня 2021, 13:25

Сьогодні, 21 травня, відзначається Міжнародний день чаю, найпопулярнішого напою у світі. Як його відзначити? Звичайно ж, приготуванням чашки запашного чаю! Відома кулінарка Вікторія Попін ділиться особливими рецептами.

Чорний та зелений чай — це класика. І хоч продається чимало готових чаїв, ароматних, з різноманітними смаками, від яких паморочиться в голові, зазвичай ті смаки — просто штучні ароматизатори. Але можна і вдома зробити такі ароматні чаї, що будуть і смачними, і корисними. В наш час, коли сублімовані ягоди та фрукти можна купити навіть в аптеках, експерименти стають ще цікавішими та смачнішими. А ще надзвичайно красивими та барвистими, що не соромно такі чаї й дарувати.

Відео дня

Вікторія Попін

Автор та власниця кулінарного сайту Picante Cooking

Чорний чай з малиною та кардамоном

Інгредієнти:

  • 40 г улюбленого чорного чаю
  • 30 г сушеної чи сублімованої малини
  • 5 г цілого кардамону, прогріти у сухій сковорідці

Приготування:

  1. Кардамон трішки потовкти у ступці й разом з рештою інгредієнтів покласти у глибоку миску. Добре вимішати.
  2. Перекласти у ємність, що герметично закривається, й залишити на 1−2 тижні настоюватись.
  3. Заварювати 5 хвилин, заливаючи окропом, регулюючи міцність до смаку, 1−2 ч. л. на 250 мл води.
picantecooking.com
Фото: picantecooking.com

Чорний чай з липою та апельсином

Інгредієнти:

  • 40 г улюбленого чорного чаю
  • 30 г подрібненого цвіту липи
  • 10 г цілої кориці, прогріти у сухій сковорідці
  • 20 г сушених кружечків апельсинів

Приготування:

  1. Корицю трішки потовкти у ступці. Апельсини подрібнити ножицями й разом з корицею та рештою інгредієнтів покласти у глибоку миску. Добре вимішати.
  2. Перекласти у ємність, що герметично закривається, й залишити на 1−2 тижні настоюватись.
  3. Заварювати 5 хвилин, заливаючи окропом, регулюючи міцність до смаку, 1−2 ч. л. на 250 мл води.
picantecooking.com
Фото: picantecooking.com

Чорний чай з вишнею та бадьяном

Інгредієнти:

  • 40 г улюбленого чорного чаю
  • 25 г сушеної чи сублімованої вишні
  • 5 г цілого бадьяну (зірковий аніс), прогріти у сухій сковорідці
  • Цедра одного апельсина, не дуже дрібно натерти

Приготування:

  1. Бадьян трішки потовкти у ступці й разом з рештою інгредієнтів покласти у глибоку миску. Добре вимішати й дещо пом’яти, щоб чай увібрав в себе вологу цедри.
  2. Перекласти у ємність, що герметично закривається, й залишити на 1−2 тижні настоюватись.
  3. Заварювати 5 хвилин, заливаючи окропом, регулюючи міцність до смаку, 1−2 ч. л. на 250 мл води.
picantecooking.com
Фото: picantecooking.com

Зелений чай з кардамоном та трояндою

Інгредієнти:

  • 40 г улюбленого китайського зеленого чаю
  • 10 г сушених бутонів чайної троянди
  • 5 г кардамону, прогріти у сухій сковорідці

Приготування:

  1. Кардамон трішки потовкти у ступці, бутони троянди пом’яти пальцями й разом з рештою інгредієнтів покласти у глибоку миску. Добре вимішати.
  2. Перекласти у ємність, що герметично закривається, й залишити на 1−2 тижні настоюватись.
  3. Заварювати 5 хвилин, заливаючи окропом 90 °C, регулюючи міцність до смаку, 1−2 ч. л. на 250 мл води.
picantecooking.com
Фото: picantecooking.com

Зелений чай з лемонграсом та липою

Інгредієнти:

  • 40 г улюбленого китайського чи японського (сенча) зеленого чаю
  • 20 г лемонграсу (лимонної трави)
  • 20 г липи

Приготування:

  1. Усі інгредієнти покласти у глибоку миску. Добре вимішати.
  2. Перекласти у ємність, що герметично закривається, й залишити на 1−2 тижні настоюватись.
  3. Заварювати 5 хвилин, заливаючи окропом 90 °C, регулюючи міцність до смаку, 1−2 ч. л. на 250 мл води.
poster
Дайджест головних новин
Безкоштовна email-розсилка лише відбірних матеріалів від редакторів NV
Розсилка відправляється з понеділка по п'ятницю
picantecooking.com
Фото: picantecooking.com

Більше рецептів шукайте на picantecooking.com

Показати ще новини
Радіо NV
X