До Міжнародного дня чаю. П’ять рецептів оригінальних чайних сумішей від Вікторії Попін
Сьогодні, 21 травня, відзначається Міжнародний день чаю, найпопулярнішого напою у світі. Як його відзначити? Звичайно ж, приготуванням чашки запашного чаю! Відома кулінарка Вікторія Попін ділиться особливими рецептами.
Чорний та зелений чай — це класика. І хоч продається чимало готових чаїв, ароматних, з різноманітними смаками, від яких паморочиться в голові, зазвичай ті смаки — просто штучні ароматизатори. Але можна і вдома зробити такі ароматні чаї, що будуть і смачними, і корисними. В наш час, коли сублімовані ягоди та фрукти можна купити навіть в аптеках, експерименти стають ще цікавішими та смачнішими. А ще надзвичайно красивими та барвистими, що не соромно такі чаї й дарувати.
Вікторія Попін
Чорний чай з малиною та кардамоном
Інгредієнти:
- 40 г улюбленого чорного чаю
- 30 г сушеної чи сублімованої малини
- 5 г цілого кардамону, прогріти у сухій сковорідці
Приготування:
- Кардамон трішки потовкти у ступці й разом з рештою інгредієнтів покласти у глибоку миску. Добре вимішати.
- Перекласти у ємність, що герметично закривається, й залишити на 1−2 тижні настоюватись.
- Заварювати 5 хвилин, заливаючи окропом, регулюючи міцність до смаку, 1−2 ч. л. на 250 мл води.

Чорний чай з липою та апельсином
Інгредієнти:
- 40 г улюбленого чорного чаю
- 30 г подрібненого цвіту липи
- 10 г цілої кориці, прогріти у сухій сковорідці
- 20 г сушених кружечків апельсинів
Приготування:
- Корицю трішки потовкти у ступці. Апельсини подрібнити ножицями й разом з корицею та рештою інгредієнтів покласти у глибоку миску. Добре вимішати.
- Перекласти у ємність, що герметично закривається, й залишити на 1−2 тижні настоюватись.
- Заварювати 5 хвилин, заливаючи окропом, регулюючи міцність до смаку, 1−2 ч. л. на 250 мл води.

Чорний чай з вишнею та бадьяном
Інгредієнти:
- 40 г улюбленого чорного чаю
- 25 г сушеної чи сублімованої вишні
- 5 г цілого бадьяну (зірковий аніс), прогріти у сухій сковорідці
- Цедра одного апельсина, не дуже дрібно натерти
Приготування:
- Бадьян трішки потовкти у ступці й разом з рештою інгредієнтів покласти у глибоку миску. Добре вимішати й дещо пом’яти, щоб чай увібрав в себе вологу цедри.
- Перекласти у ємність, що герметично закривається, й залишити на 1−2 тижні настоюватись.
- Заварювати 5 хвилин, заливаючи окропом, регулюючи міцність до смаку, 1−2 ч. л. на 250 мл води.

Зелений чай з кардамоном та трояндою
Інгредієнти:
- 40 г улюбленого китайського зеленого чаю
- 10 г сушених бутонів чайної троянди
- 5 г кардамону, прогріти у сухій сковорідці
Приготування:
- Кардамон трішки потовкти у ступці, бутони троянди пом’яти пальцями й разом з рештою інгредієнтів покласти у глибоку миску. Добре вимішати.
- Перекласти у ємність, що герметично закривається, й залишити на 1−2 тижні настоюватись.
- Заварювати 5 хвилин, заливаючи окропом 90 °C, регулюючи міцність до смаку, 1−2 ч. л. на 250 мл води.

Зелений чай з лемонграсом та липою
Інгредієнти:
- 40 г улюбленого китайського чи японського (сенча) зеленого чаю
- 20 г лемонграсу (лимонної трави)
- 20 г липи
Приготування:
- Усі інгредієнти покласти у глибоку миску. Добре вимішати.
- Перекласти у ємність, що герметично закривається, й залишити на 1−2 тижні настоюватись.
- Заварювати 5 хвилин, заливаючи окропом 90 °C, регулюючи міцність до смаку, 1−2 ч. л. на 250 мл води.


Більше рецептів шукайте на picantecooking.com