Зі щавлем і шпинатом. Рецепт зеленого курячого супу від Вікторії Попін

27 травня 2021, 15:26
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

Відома кулінарка Вікторія Попін пропонує приготувати легкий, корисний суп зі щавлем, шпинатом, базиліком, перепелиними яйцями та зеленим горошком. Такий собі ф’южн азійської техніки подачі супів та українських інгредієнтів.

Незвичайний, дуже поживний, але легкий, багатий вітамінами та ароматами трав. Це така собі проста та корисна інтерпретація курячого супу або ж альтернатива зеленому борщу.

Відео дня

Вікторія Попін

Автор та власниця кулінарного сайту Picante Cooking

Зелений курячий суп

Інгредієнти

Для бульйону:

  • 2 цибулини, почистити, розрізати навпіл
  • 2 морквини, почистити, посікти
  • ½ цибулі порей, лише зелена частина, добре вимити
  • 2 курячі ніжки
  • 1 курячий каркас
  • Сіль до смаку
  • 1 ч.л. горошку чорного перцю
  • 3 л води

Для супу:

  • 300 грам зеленого горошку, морожений не розморожувати
  • 1 велика морквина, почистити, порізати півкружечками
  • 20 перепелиних яєць
  • 1 пучок базиліку, тільки листя
  • 200 грам щавлю, не дрібно посікти
  • 200 грам шпинату, не дрібно посікти

Приготування

1. Духовку розігріти до 200 ᵒС.

2. Усе для бульйону, окрім цибулі порей, помістити у великий жаротривкий посуд й поставити в духовку. Рум’янити 20−25 хвилин, доки овочі та м’ясо почнуть золотавіти. Далі дістати, перекласти все у велику каструлю, додати цибулю порей, влити воду й поставити на середній вогонь. Довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімуму й, не накриваючи кришкою, варити 1,5−2 годин. Доки м’ясо почне гарно відставати від кісток.

picantecooking.com
Фото: picantecooking.com

3. Коли бульйон звариться, дістати м’ясо на чисту тарілку. А бульйон відцідити у 3-літрову каструлю. Додати моркву та сіль до смаку. Варити до готовності моркви. Коли морква звариться, додати горошок, довести до кипіння й зняти з вогню.

4. Тим часом зварити на твердо й почистити перепелині яйця.

5. М’ясо з бульйону відділити від кісток й додати в каструлю з супом й ще раз довести все до кипіння. Тим часом, для подачі, листя базиліку, шпинат та щавель щедро розкласти у сервірувальні тарілки.

picantecooking.com
Фото: picantecooking.com

6. У кожну тарілку покласти по 3−4 перепелиних яйця, розрізавши їх навпіл, й залити усе дуже гарячим супом, набираючи його так, щоб до кожної тарілки потрапило трохи м’яса, моркви та горошку.

При бажанні приправити суп чорним свіжо змеленим перцем і подавати.

picantecooking.com
Фото: picantecooking.com

Більше рецептів шукайте на picantecooking.com

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X