Страва листопада. Рецепт американської кукурудзяної запіканки

4 листопада 2022, 03:50
Для запіканки потрібні кукурудзяне борошно, заморожена та консервована кукурудза (Фото:instagram.com/cookscountry)

Для запіканки потрібні кукурудзяне борошно, заморожена та консервована кукурудза (Фото:instagram.com/cookscountry)

Цю страву в США традиційно готують на День подяки.

Запечена кукурудзяна касероль — це класична страва південних штатів, котру готують на різні свята, зокрема — День подяки. Страва має всі улюблені смаки: ніжну кукурудзу, масло та вершки. Ця запіканка може бути чудовим гарніром до рибних чи м’ясних страв.

Відео дня

Рецепт запіканки з кукурудзи

Інгредієнти:

  • ½ cт. кукурудзяного борошна
  • ½ cт. вершкового масла, розтопленого й злегка охолодженого
  • ¼ cт. цукру
  • 2 великих яйця
  • 2/3 cт. молока
  • ¼ cт. вершків
  • 2 cт. замороженої кукурудзи (розморозити)
  • 2 банки вершкової кукурудзи
  • Сіль і перець за смаком
  • ½ ч.л. паприки
  • 2 ст.л. шніт-цибулі для прикраси

Приготування:

1. Розігрійте духовку до 190 °C, змастіть форму для запікання маслом.

2. У великій мисці змішайте кукурудзяне борошно та розтоплене, але трохи охолоджене масло до однорідності.

3. Збийте разом цукор, яйця, молоко та вершки, поки вони не з'єднаються. Додайте два види кукурудзи, сіль, перець і паприку. Змішайте борошняну суміш із кукурудзяною.

4. Перелийте в підготовлену форму для запікання і випікайте 1 годину або доки центр не затвердне, а верх не стане золотистим. Прикрасьте зеленою цибулею і дайте охолонути 10 хвилин перед подачею.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X