З медом, горіхами і білим родзинками. Як приготувати пряний кекс із зелених яблук

22 січня 2021, 03:35

Кулінар і блогер Іля Антебі в своєму Instagram поділилася простим рецептом яблучного кексу з медом, горіхами і родзинками.

Перевага кексів у тому, що їх дуже легко і швидко готувати. Потрібно всього лише змішати всі необхідні інгредієнти. До того ж, існує безліч варіантів начинок і наповнень - шоколад, кориця, горіхи, згущене молоко, варення, фрукти і навіть морква або гарбуз . Використовувати можна буквально будь-які продукти, які лежать в холодильнику. Публікуємо простий рецепт гарного і смачного кексу від популярного кулінарного блогера.

Відео дня

Іля Антебі - автор блогу про їжу і кулінарію Смачний Ізраїль. Вона родом з Білорусі, але вже 30 років живе в Ізраїлі, закінчила кулінарну школу Тадмор і працювала з шеф-кухарями світового рівня. Автор книги Смачний Ізраїль Алі Антебі.

Рецепт яблучного кексу з медом і горіхами

Інгредієнти:

(на круглу форму 20-22 см)

  • 1 велике яйце (Або 1,5 середнього розміру)
  • 100 г цукру
  • 50 г меду
  • 100 мл рослинної олії
  • 4 середніх зелених яблука (одне на прикрасу)
  • 40 г волоських горіхів
  • 40 г білих родзинок (за бажанням)
  • 0,5 ч. л. кориці
  • 1 ч. л. лимонної цедри
  • пару крапель лимонного соку
  • щіпка ванілі
  • дрібка солі
  • 150 г борошна
  • 0,5 ч. л. содового порошку
  • 0,5 ч. л. розпушувача
Кориця відмінно доповнює смак яблук (Фото: Instagram.com/vkusnoisrael)
Кориця відмінно доповнює смак яблук / Фото: Instagram.com/vkusnoisrael

Приготування:

1. У чистій мисці змішати яйця, цукор, масло і мед. Розмішати до однорідної консистенції.

2. В іншу миску натерти на тертці очищені від шкірки яблука. Для кексу добре підійдуть тверді зелені. Їх варто ретельно процідити від соку, щоб тісто не було занадто вологим. Сік можна випити.

3. До фруктів додати корицю, ваніль, трохи солі, лимонний сік, горіхи і родзинки (за бажанням) і перемішати.

4. Поступово введіть яєчну суміш у яблучну. Їх потрібно розмішати, а потім додати борошно, соду і розпушувач. Тут потрібно бути уважними: помішувати тісто до тих пір, поки не вбереться борошно. 

5. Одне яблуко нарізати на тонкі круглі пластини для прикраси.

6. У форму вилити тісто і рівномірно розподілити. Зверху викласти яблучні дольки. Їх можна злегка змастити рослинною олією за допомогою силіконового пензлика. Зверху посипати все цукром.

7. Випікати кекс потрібно приблизно 40-45 хвилин в духовці попередньо розігрітій до 180 градусів.

Редактор: Лілія Вітюк

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X