З червоним вином і свіжими ягодами. Як приготувати торт П’яна вишня

21 червня, 07:06
Як приготувати торт П’яна вишня зі свіжими ягодами та червоним вином (Фото:Brooke Lark/unspalsh)

Як приготувати торт П’яна вишня зі свіжими ягодами та червоним вином (Фото:Brooke Lark/unspalsh)

Вишня — одна з найпопулярніших ягід для приготування різноманітних страв — десертів, напоїв, соусів, наливок і не тільки. Вона має приємний кисло-солодкий смак, завдяки чому вдало поєднується з багатьма іншими компонентами і робить страву цікавішою.

НВ ділиться рецептом смачного домашнього десерту, який підійде як для святкової події, так і просто для того, щоб побалувати себе і свою сім'ю солоденьким.

Для рецепту підійдуть також консервовані вишні, але краще надати перевагу свіжим, тим більш, коли тільки розпочинається їх сезон.

Відео дня

Торт П’яна вишня — рецепт

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 1 склянка цукру;
  • 1 склянка борошна;
  • 6 яєць;
  • дрібка ваніліну.

Для крему:

  • 1 ст. л. желатину;
  • 0,5 л жирної сметани;
  • 0,5 склянки цукру.

Для начинки:

  • 250 г вишень;
  • 120 мл червоного напівсолодкого вина.

Для декору:

  • шоколадна стружка.

Як приготувати популярний торт П'яна вишня вдома (Фото: depositphotos.com/rojoimages)
Як приготувати популярний торт П'яна вишня вдома / Фото: depositphotos.com/rojoimages

Приготування:

  1. З вишень дістати кісточки. Ягоди замочити на декілька годин у вині.
  2. Відокремити білки від жовтків (їх відкласти). Білки збити міксером в густу піну, потім, не припиняючи взбивати, поступово ввести цукор, взбивати до стану стійкої піни.
  3. Після цього у білки з цукром ввести жовтки, перемішати.
  4. Невеликими порціями у суміш ввести борошно і і ванілін обережно перемішуючи ложкою знизу догори (щоб не пошкодити текстуру).
  5. Форму змастити олією, викласти туди тісто і відправити у попередньо розігріту до 180 градусів духовку близько 30−35 хв.
  6. Коли корж буде готовий, дістати його з духовки, вийняти з пергаменту та залишити за кімнатної температури на 3−4 години. Після цього розрізати його на два коржі.
  7. У окрему ємність висипати желатин, залити гарячою водою, після чого перемішати і залишити на 10−15 хв.
  8. Сметану кімнатної температури та цукор збити міксером, потім поступово ввести злегка охолоджений желатин.
  9. На велику тарілку викласти перший корж і полити його соком, який пустили вишні. Нанести шар крему, на нього — більшу частину вишень.
  10. Накрити другим коржем, полити його вишневим соком та вкрити кремом. Його потрібно розмастити не тільки зверху коржа, але і на боки торта.
  11. За допомогою кондитерського рукава кремом зробити декор на поверхні торта, прикрасити вишнями, що залишились, та шоколадною стружкою.

Смачного!

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати андрути — вафельний торт з вишнями за рецептом Євгена Клопотенка. Також раніше кулінар Ліза Глінська ділилась власною варіацією рецепта торта П’яна вишня з шоколадом.

Редактор: Лілія Вітюк

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X