З червоним вином і свіжими ягодами. Як приготувати торт П’яна вишня

Як приготувати торт П’яна вишня зі свіжими ягодами та червоним вином (Фото:Brooke Lark/unspalsh)
Вишня — одна з найпопулярніших ягід для приготування різноманітних страв — десертів, напоїв, соусів, наливок і не тільки. Вона має приємний кисло-солодкий смак, завдяки чому вдало поєднується з багатьма іншими компонентами і робить страву цікавішою.
НВ ділиться рецептом смачного домашнього десерту, який підійде як для святкової події, так і просто для того, щоб побалувати себе і свою сім'ю солоденьким.
Для рецепту підійдуть також консервовані вишні, але краще надати перевагу свіжим, тим більш, коли тільки розпочинається їх сезон.
Торт П’яна вишня — рецепт
Інгредієнти:
Для тіста:
- 1 склянка цукру;
- 1 склянка борошна;
- 6 яєць;
- дрібка ваніліну.
Для крему:
- 1 ст. л. желатину;
- 0,5 л жирної сметани;
- 0,5 склянки цукру.
Для начинки:
- 250 г вишень;
- 120 мл червоного напівсолодкого вина.
Для декору:
- шоколадна стружка.

Приготування:
- З вишень дістати кісточки. Ягоди замочити на декілька годин у вині.
- Відокремити білки від жовтків (їх відкласти). Білки збити міксером в густу піну, потім, не припиняючи взбивати, поступово ввести цукор, взбивати до стану стійкої піни.
- Після цього у білки з цукром ввести жовтки, перемішати.
- Невеликими порціями у суміш ввести борошно і і ванілін обережно перемішуючи ложкою знизу догори (щоб не пошкодити текстуру).
- Форму змастити олією, викласти туди тісто і відправити у попередньо розігріту до 180 градусів духовку близько 30−35 хв.
- Коли корж буде готовий, дістати його з духовки, вийняти з пергаменту та залишити за кімнатної температури на 3−4 години. Після цього розрізати його на два коржі.
- У окрему ємність висипати желатин, залити гарячою водою, після чого перемішати і залишити на 10−15 хв.
- Сметану кімнатної температури та цукор збити міксером, потім поступово ввести злегка охолоджений желатин.
- На велику тарілку викласти перший корж і полити його соком, який пустили вишні. Нанести шар крему, на нього — більшу частину вишень.
- Накрити другим коржем, полити його вишневим соком та вкрити кремом. Його потрібно розмастити не тільки зверху коржа, але і на боки торта.
- За допомогою кондитерського рукава кремом зробити декор на поверхні торта, прикрасити вишнями, що залишились, та шоколадною стружкою.
Смачного!
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати андрути — вафельний торт з вишнями за рецептом Євгена Клопотенка. Також раніше кулінар Ліза Глінська ділилась власною варіацією рецепта торта П’яна вишня з шоколадом.
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.