Дуже зимовий смак. Рецепт імбирного торта з журавлиною і кокосом

26 листопада 2022, 21:55
Прикрасити торт можна кокосовою стружкою та журавлиною (Фото:instagram.com/bakingwitholivia)

Прикрасити торт можна кокосовою стружкою та журавлиною (Фото:instagram.com/bakingwitholivia)

Ділимося комплексним, але дуже смачним зимовим десертом.

Сезон гарбуза завершується, а на його місце приходить різдвяний із пряними, теплими смаками. Тож цей ніжний торт із імбирними бісквітами, журавлиновою начинкою та кокосовим кремом — ідеальний варіант для кулінарного святкування зими. До того ж, якщо у вас є електроенергія, кулінарія чудово допомагає заспокоїтися та відволіктися від тривожних новин і думок.

Відео дня

Ділимося рецептом кондитерки Олівії Швіц.

Рецепт торта з зимовою начинкою

Інгредієнти для бісквіта:

  • 300 г борошна
  • 2,5 ч.л. розпушувача
  • ½ ч.л. солі
  • 1 ч.л. меленої гвоздики
  • 2 ч.л. кориці
  • 1,5 ч.л. меленого імбиру
  • 175 г вершкового масла кімнатної температури
  • 160 г темно-коричневого цукру
  • 90 г цукру
  • 4 яйця кімнатної температури
  • 240 г патоки
  • 150 г пахти чи вершків
  • Кокосова стружка та журавлина для декору

Інгредієнти для кокосового крему:

  • 400 г вершкового масла кімнатної температури
  • 600 г цукрової пудри
  • Дрібка солі
  • 7 ст.л. кокосового молока

Інгредієнти для журавлинової начинки:

  • 500 г журавлини
  • 1,3 скл. цукру
  • 2 ст.л. лимонного соку

Приготування:

1 Приготуйте бісквіти:

Збийте разом вершкове масло й обидва види цукру до кремової консистенції (приблизно 3−4 хв.). Додайте яйця по одному, перемішуючи до повного з'єднання, потім патоку.

Додайте борошно з розпушувачем і пахту. Почніть з 1/3 суміші борошна, потім половину пахти/вершків, потім іще третину борошна й решту вершків, потім останню порцію борошна. Перемішайте до однорідності.

Розлийте бісквіти в підготовлену високу форму для випікання та випікайте 40−50 хвилин при 170С до готовності. Дайте повністю охолонути перед збиранням торта.

2 Приготуйте кокосовий крем:

Збийте масло до кремової консистенції, повільно додайте цукрову пудру та перемішайте, поки не з'єднаються.

Додайте сіль і кокосове молоко (почніть з 4 столових ложок і додайте більше, якщо потрібно). Збийте до отримання пишної та однорідної маси.

3 Приготуйте начинку:

Помістіть журавлину, цукор і лимонний сік у каструлю. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть іще 20 хвилин.

За допомогою міксера збийте до однорідності, додайте більше цукру, якщо варення занадто терпке, або більше води, якщо воно занадто густе.

4 Зберіть торт:

Розріжте бісквіт на три частини, викладіть першу на тарілку для подачі.

Змажте бісквіт кремом, викладіть у центр, відступачи пару сантиметрів від краю, половину журавлинової начинки.

Накрийте торт наступним бісквітом і повторіть ті самі процеси. Зверху викладіть останній бісквіт і змажте весь торт кремом зверху та збоку.

Відправте торт у холодильник на кілька годин. За бажанням прикрасьте кокосовою стружкою та журавлиною.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X