Дуже зимовий смак. Рецепт імбирного торта з журавлиною і кокосом

Прикрасити торт можна кокосовою стружкою та журавлиною (Фото:instagram.com/bakingwitholivia)
Ділимося комплексним, але дуже смачним зимовим десертом.
Сезон гарбуза завершується, а на його місце приходить різдвяний із пряними, теплими смаками. Тож цей ніжний торт із імбирними бісквітами, журавлиновою начинкою та кокосовим кремом — ідеальний варіант для кулінарного святкування зими. До того ж, якщо у вас є електроенергія, кулінарія чудово допомагає заспокоїтися та відволіктися від тривожних новин і думок.
Ділимося рецептом кондитерки Олівії Швіц.
Рецепт торта з зимовою начинкою
Інгредієнти для бісквіта:
- 300 г борошна
- 2,5 ч.л. розпушувача
- ½ ч.л. солі
- 1 ч.л. меленої гвоздики
- 2 ч.л. кориці
- 1,5 ч.л. меленого імбиру
- 175 г вершкового масла кімнатної температури
- 160 г темно-коричневого цукру
- 90 г цукру
- 4 яйця кімнатної температури
- 240 г патоки
- 150 г пахти чи вершків
- Кокосова стружка та журавлина для декору
Інгредієнти для кокосового крему:
- 400 г вершкового масла кімнатної температури
- 600 г цукрової пудри
- Дрібка солі
- 7 ст.л. кокосового молока
Інгредієнти для журавлинової начинки:
- 500 г журавлини
- 1,3 скл. цукру
- 2 ст.л. лимонного соку
Приготування:
1 Приготуйте бісквіти:
Збийте разом вершкове масло й обидва види цукру до кремової консистенції (приблизно 3−4 хв.). Додайте яйця по одному, перемішуючи до повного з'єднання, потім патоку.
Додайте борошно з розпушувачем і пахту. Почніть з 1/3 суміші борошна, потім половину пахти/вершків, потім іще третину борошна й решту вершків, потім останню порцію борошна. Перемішайте до однорідності.
Розлийте бісквіти в підготовлену високу форму для випікання та випікайте 40−50 хвилин при 170С до готовності. Дайте повністю охолонути перед збиранням торта.
2 Приготуйте кокосовий крем:
Збийте масло до кремової консистенції, повільно додайте цукрову пудру та перемішайте, поки не з'єднаються.
Додайте сіль і кокосове молоко (почніть з 4 столових ложок і додайте більше, якщо потрібно). Збийте до отримання пишної та однорідної маси.
3 Приготуйте начинку:
Помістіть журавлину, цукор і лимонний сік у каструлю. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть іще 20 хвилин.
За допомогою міксера збийте до однорідності, додайте більше цукру, якщо варення занадто терпке, або більше води, якщо воно занадто густе.
4 Зберіть торт:
Розріжте бісквіт на три частини, викладіть першу на тарілку для подачі.
Змажте бісквіт кремом, викладіть у центр, відступачи пару сантиметрів від краю, половину журавлинової начинки.
Накрийте торт наступним бісквітом і повторіть ті самі процеси. Зверху викладіть останній бісквіт і змажте весь торт кремом зверху та збоку.
Відправте торт у холодильник на кілька годин. За бажанням прикрасьте кокосовою стружкою та журавлиною.
Смачного!