Британська класика до чаю. Рецепт кавового торта з волоськими горіхами

16 жовтня, 05:03
Подрібнені горіхи додаються в тісто, а цілі прикрашають торт (Фото:instagram.com/glutenfree.baking.chronicles)

Подрібнені горіхи додаються в тісто, а цілі прикрашають торт (Фото:instagram.com/glutenfree.baking.chronicles)

Цей рік видався дуже врожайним на волоські горіхи, тож пропонуємо вам приготувати цей вишуканий десерт із горіхами в головній ролі.

Торт «Кава з волоським горіхом» — справжня британська класика до післяобіднього чаю. Саме цей торт британці радше виберуть серед обідніх десертів і саме він відіграє для багатьох роль смаку дитинства. Окрім того, він чудово пасує до осіннього сезону, тож ви можете подарувати собі смак британського жовтня.

Відео дня

Рецепт торта з кавою та горіхами

Інгредієнти

Для торта:

  • 225 г вершкового масла кімнатної температури
  • 225 г (1 склянка) цукру
  • 4 яйця
  • 30 мл (2 ст.л.) міцної кави еспресо
  • ½ ч.л. меленої кави
  • 225 г (2 склянки) борошна
  • 1 поковання розпушувача
  • 50 г (1/3 склянки) дрібно подрібнених волоських горіхів

Для масляного крему:

  • 145 г розм’якшеного вершкового масла
  • дрібка солі
  • 500 г (4,5 склянки) цукрової пудри
  • 75 мл (4 ст.л.) міцної кави еспресо

Для декору:

  • 8−12 половинок волоських горіхів

Приготування:

1. Розігрійте духовку до 180C, вистеліть дві однакові форми для випікання бісквітів (близько 20 см діаметром) пергаментним папером, змастіть їх маслом і присипте борошном. Якщо у вас немає двох форм, випікайте бісквіти по-черзі.

2. Для бісквітів збийте міксером до легкої пишної маси масло та цукор. Додайте одне яйце та ретельно перемішайте, потім додайте чверть борошна та перемішайте. Повторюйте те саме з рештою борошна та яєць, поступово вводячи їх у тісто.

3. Додайте до тіста подрібнені горіхи. Вмішайте в еспресо кавовий порошок та додайте до тіста. Гарно перемішайте, тісто повинно бути легким і кремовим.

4. Розподіліть тісто по формах і випікайте приблизно 30 хвилин. Дайте бісквітам охолонути в формі впродовж 10 хвилин, а потім акуратно дістаньте і лишіть на решітці до повного охолодження. Якщо ви використовуєте одну форму для двох бісквітів, після десятихвилинного охолодження першого бісквіта, відправте запікатися другий.

5. Приготуйте масляний крем: змішайте всі інгредієнти та збивайте міксером до однорідної текстури.

6. Зберіть торт: коли обидва бісквіти повністю охолонуть зріжте з них нерівності, якщо такі є, та викладіть один із них на тарілку для подачі. Нанесіть на торт половину крему та накрийте другим бісквітом. Змажте верхній бісквіт кремом, акуратно розподіливши по поверхні, та прикрасьте половинками горіхів по контуру.

7. Відправте торт у холодильник на пару годин, а згодом подавайте до післяобіднього чаю.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо НВ
X