Колочена пасуля. Рецепт українського квасоляного рагу

Спочатку страва схожа на суп, а потім густішає та стає схожою на рагу (Фото:instagram.com/my_happyfood)
Едуард Насиров розповів, як приготувати традиційну страву у своєму фуд-блозі My Happy Food.
«Продовжуємо готувати страви української кухні і сьогодні пропоную зварити дуже просту страву з квасолі, яка виручає під час посту чи у холодну пору року — колочена пасуля. Ця страва схожа на суп коли тільки зварена, ну а трохи пізніше загусає і більше схоже на рагу. Смачно, просто та бюджетно — все як ми любимо», — розповів кулінар.
Рецепт супу з квасолею
Інгредієнти:
- 250 г сухої квасолі або 500 г готової
- 2 л води (якщо суха квасоля) чи 1 л (якщо готова)
- 1 велика цибулина, подрібнити
- 1 велика морквина, натерти або подрібнити
- 4 зубки часнику, подрібнити
- 4 ст.л. олії
- 1 ст.л. борошна
- 2 ч.л. солодкої паприки
- сіль, чорний перець за смаком
- зелень
Приготування:
1. Суху квасолю замочіть на ніч. Відправте замочену квасолю на вогонь і варіть до готовності.
2. Цибулю, моркву подрібніть і пасеруйте на середньому вогні до м’якості. Додайте подрібнений часник, паприку, перемішайте та готуйте ще 1 хвилину.
3. Додайте до засмажки борошно, добре перемішайте, поступово влийте відвар від квасолі (2−3 черпака) і варіть до загустіння.
4. Злегка розімніть квасолю та додайте засмажку в каструлю з нею. Варіть на невеликому вогні 5 хвилин. Додайте подрібнену зелень, пару зубчиків подрібненого часнику і подавайте на стіл.
Смачного!