Їжа вихідного дня. Рецепт запеченого авокадо з лососем і яйцем від автора гастроблога Женя, яка їсть

25 серпня 2019, 08:17

В рамках спільної рубрики НВ і автора блогу #женякотораяест, Женя ділиться простими і смачними рецептами для ідеальних вихідних після довгого робочого тижня і бунтівної п’ятниці.

Відповідь вашому авокадо-тосту — наша авокадо-запіканка: начебто нічого нового, але подача мила!

Сьогодні в рубриці Їжа вихідного дня ділюся рецептом дуже смачної авокадо-запіканки з копченим лососем і яйцем з соусом з грецького йогурту.

Відео дня

Інгредієнти:

  • Великий авокадо
  • 2 яйця
  • Копчений лосось — 30 г
  • Грецький йогурт — 50 г
  • Долька лимона
  • Шпинат
  • Шніт-цибуля (для краси)

Інгредієнти для авокадо-запіканки з копченим лососем і яйцем (Фото: @ НВ / Наталія Кравчук)
Інгредієнти для авокадо-запіканки з копченим лососем і яйцем / Фото: @ НВ / Наталія Кравчук

Розігрійте духовку до 190 ℃.

Розріжте авокадо навпіл, вийміть кісточку. Чайною ложечкою вийміть частину м’якоті, залишивши більше місця для начинки.

Розріжте авокадо навпіл, чайною ложкою вийміть м'якоть (Фото: @ НВ / Наталія Кравчук)
Розріжте авокадо навпіл, чайною ложкою вийміть м'якоть / Фото: @ НВ / Наталія Кравчук

М’якоть викладіть в окрему мисочку — це наш майбутній соус.

М'якоть авокадо - це майбутній соус (Фото: @ НВ / Наталія Кравчук)
М'якоть авокадо - це майбутній соус / Фото: @ НВ / Наталія Кравчук

Кожну половинку авокадо викладіть зсередини лососем і вбийте в них по яйцю. (Якщо вам дістався не дуже великий авокадо, то яйця краще взяти перепелині).

Викладіть авокадо зсередини лососем (Фото: @ НВ / Наталія Кравчук)
Викладіть авокадо зсередини лососем / Фото: @ НВ / Наталія Кравчук
Вбийте в половинки авокадо по яйцю (Фото: @ НВ / Наталія Кравчук)
Вбийте в половинки авокадо по яйцю / Фото: @ НВ / Наталія Кравчук

Акуратно перекладіть твір мистецтва, який у вас вийшов, на деко, прокладений папером для випікання. Поставте в духовку на 10 хвилин (або довше, якщо не любите рідкий жовток).

Запікайте авокадо з начинкою в духовці 10 хвилин (Фото: @ НВ / Наталія Кравчук)
Запікайте авокадо з начинкою в духовці 10 хвилин / Фото: @ НВ / Наталія Кравчук

Поки авокадо запікається, ми зробимо соус. Розімніть авокадо, змішайте з грецьким йогуртом і додайте трохи лимонного соку.

До м'якоті авокадо додаємо грецький йогурт і лимонний сік (Фото: @ НВ / Наталія Кравчук)
До м'якоті авокадо додаємо грецький йогурт і лимонний сік / Фото: @ НВ / Наталія Кравчук
Перемішайте інгредієнти для соусу до однорідної маси (Фото: @ НВ / Наталія Кравчук)
Перемішайте інгредієнти для соусу до однорідної маси / Фото: @ НВ / Наталія Кравчук
Шніт-цибуля використовується для краси (Фото: @ НВ / Наталія Кравчук)
Шніт-цибуля використовується для краси / Фото: @ НВ / Наталія Кравчук

Перед подачею викладіть на тарілку шпинат, покладіть на нього гарячий авокадо з запеченим лососем і яйцем, заправте соусом і посипте дрібно нарізаним шнітом.

Перед подачею викладіть на тарілку шпинат, заправте авокадо соусом (Фото: @ НВ / Наталія Кравчук)
Перед подачею викладіть на тарілку шпинат, заправте авокадо соусом / Фото: @ НВ / Наталія Кравчук
Посипте шнітом для краси (Фото: @ НВ / Наталія Кравчук)
Посипте шнітом для краси / Фото: @ НВ / Наталія Кравчук
Авокадо-запіканка з копченим лососем і яйцем з соусом з грецького йогурту готова (Фото: @ НВ / Наталія Кравчук)
Авокадо-запіканка з копченим лососем і яйцем з соусом з грецького йогурту готова / Фото: @ НВ / Наталія Кравчук

Авокадо-тост, це все-таки літня страва, а у нас осінь на носі! Нехай ваш кожен вихідний буде затишним і теплим незалежно від сезону. Дякуємо за допомогу в організації зйомки студію Vlasna кухня.

Нехай ваш кожен вихідний буде затишним і теплим! (Фото: @ НВ / Наталія Кравчук)
Нехай ваш кожен вихідний буде затишним і теплим! / Фото: @ НВ / Наталія Кравчук
Редактор: Юлія Найденко

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X