Їжа вихідного дня. Рецепт повітряного омлету від автора гастроблога Женя, яка їсть

10 серпня 2019, 07:47

В рамках спільної рубрики НВ і автора блогу #женякотораяест, Женя ділиться простими і смачними рецептами для ідеальних вихідних після довгого робочого тижня і бунтівної п’ятниці.

Здавалося б, що складного в тому, щоб приготувати класний омлет? Але ж все не так просто - він може бути занадто прісним, занадто щільним, швидко осісти в решті решт.

Сьогодні в рубриці Їжа вихідного дня ділюся рецептом повітряного і насиченого за смаком омлету з сиром проволоне і Прошутто Котто з прованськими травами.

Відео дня

Інгредієнти:

  • 3 яйця
  • Вершки 10% - 50 грам
  • Сир проволоне - 30 грам
  • Прошутто Котто - 50 грам
  • Бейбі шпинат
Інгредієнти омлету з сиром проволоне і прошутто котто з прованськими травами (Фото: @ НВ / Наталія Кравчук)
Інгредієнти омлету з сиром проволоне і прошутто котто з прованськими травами / Фото: @ НВ / Наталія Кравчук

Відокремте жовтки від білка і збийте міксером окремо. Додайте в збитий білок вершки, збийте.

Відокремте жовтки від білка (Фото: @ НВ / Наталія Кравчук)
Відокремте жовтки від білка / Фото: @ НВ / Наталія Кравчук
Додайте в збитий білок вершки, збийте (Фото: @ НВ / Наталія Кравчук)
Додайте в збитий білок вершки, збийте / Фото: @ НВ / Наталія Кравчук

З'єднайте дві маси і обережно перемішайте перемішайте.

З'єднайте дві маси і обережно перемішайте (Фото: @ НВ / Наталія Кравчук)
З'єднайте дві маси і обережно перемішайте / Фото: @ НВ / Наталія Кравчук

Додайте сіль за смаком і вилийте на розігріту до середньої температури сковороду, попередньо змащену маслом. Накрийте кришкою.

Вилийте омлет на сковороду і накрийте кришкою (Фото: @ НВ / Наталія Кравчук)
Вилийте омлет на сковороду і накрийте кришкою / Фото: @ НВ / Наталія Кравчук

Через хвилини три, коли омлет почне підніматися, висипте на одну половинку натертий сир і викладіть тоненькі смужки прошутто і шпинат.

Наріжте Прошутто і шпинат тонкими смужками (Фото: @ НВ / Наталія Кравчук)
Наріжте Прошутто і шпинат тонкими смужками / Фото: @ НВ / Наталія Кравчук

По мірі того, як нижня сторона омлету буде доходити (я люблю більш засмажену) піднімайте вільну половинку омлету від краю до центру так, щоб в результаті згорнути його навпіл.

Викладіть начинку на одну половинку (Фото: @ НВ / Наталія Кравчук)
Викладіть начинку на одну половинку / Фото: @ НВ / Наталія Кравчук
Піднімайте вільну половинку омлету від краю до центру (Фото: @ НВ / Наталія Кравчук)
Піднімайте вільну половинку омлету від краю до центру / Фото: @ НВ / Наталія Кравчук

Після того, як омлет складений, потоміть його ще пару хвилин, після чого обережно викладіть його на тарілку.

Потоміть на сковороді, після чого обережно викладіть на тарілку (Фото: @ НВ / Наталія Кравчук)
Потоміть на сковороді, після чого обережно викладіть на тарілку / Фото: @ НВ / Наталія Кравчук

Омлет ніжний, як ранкові хмарини, і запашний, як італійський Прованс, жодна людина не ризикне назвати банальним сніданком!

Омлет ніжний, як ранкові хмарини (Фото: @ НВ / Наталія Кравчук)
Омлет ніжний, як ранкові хмарини / Фото: @ НВ / Наталія Кравчук
Редактор: Юлія Найденко
Показати ще новини
Радіо НВ
X