З мигдалевого і кокосового борошна. Як приготувати кето-бісквіт

20 січня 2021, 03:26

Традиційні рецепти бісквітів, наприклад, англійський, готуються з борошна вищого ґатунку з великою кількістю цукру. На кето-дієті про таке поєднання не доводиться навіть мріяти.

Однак ви можете приготувати бісквіт на мигдалевому та кокосовому борошні та замінником цукру. Такий десерт не порушить безвуглеводну дієту.

Часто кето-випічка не може зрівнятися з класичними варіантами рецептів. Але в цьому варіанті текстура і смак бісквіта максимально наближені до оригіналу. До того ж в одній порції такої випічки міститься приблизно 2 г вуглеводів.

Відео дня

Інгредієнти:

приблизно на 12 порцій

  • 3 яйця
  • 2 склянки мигдалевого борошна
  • 2 ст. л. кокосового борошна
  • ½ ст. л. розпушувача
  • дрібка солі
  • 180 г м’якого вершкового масла
  • 100 г вершків 33%
  • 2 ст. л. води
  • 20 г білка молочної сироватки
  • ванілін
  • підсолоджувач за смаком (наприклад, суміш ерітритолу зі стевією — 2 ст. л.)
  • лохина, полуниця або малина для прикраси
Простий рецепт смачного кето-бісквіта (Фото: Instagram.com/theboulangeriemx)
Простий рецепт смачного кето-бісквіта / Фото: Instagram.com/theboulangeriemx

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до температури 180 градусів.
  2. У чистій мисці змішайте усі інгредієнти і дайте суміші постояти приблизно п’ять хвилин.
  3. Тісто перекладіть у форму, зверху викладіть ягоди і трохи їх утрамбуйте.
  4. Випікайте бісквіт у духовці близько 35−40 хвилин.
  5. Коли пиріг охолоне, прикрасьте його меленим еретритолом замість цукрової пудри.

Нагадаємо, раніше НВ писав про переваги і підводні камені кетогенної дієти. Білкові дієти утримують статус найбільш дієвих для швидкого схуднення і надійного закріплення результату.

Редактор: Лілія Вітюк

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X