Літній десерт. Як приготувати шоколадний баваруа з вишнею за рецептом Ектора Хіменеса-Браво

16 серпня 2020, 03:47

Шеф-кухар і ведучий проекту МастерШеф Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом незвичайного шоколадного десерту.

Про це він написав на своїй сторінці в Instagram.

«Я познайомився з класним продуктом. Це терте какао, родом з Латинської Америки, а саме з Венесуели. Тонкий квітково-горіховий аромат і післясмак екзотичних фруктів спокусили мене приготувати класичний десерт баваруа», - написав він

Відео дня

Шоколадний баваруа з вишнею - рецепт від Ектора Хіменеса-Браво

Складові

Для бісквітної основи:

  • 100 г шоколадного печива;
  • 40 г вершкового масла.

Вишневий курд:

  • 100 г свіжої або замороженої вишні;
  • ½ листа желатину (або 2.5 грама, це половина чайної ложки желатину в порошку);
  • 2 яйця;
  • 30 г цукру;
  • 40 г вершкового масла кімнатної температури, нарізаного кубиком.

Шоколадний баваруа:

  • 140 мл молока 3.2%;
  • 1 лист желатину (Або 5 грам, це одна чайна ложка порошкового желатину)
  • 80 г темного шоколаду, дрібно нарізаного;
  • 2 яєчних жовтки;
  • 35 г цукру;
  • 60 мл вершків;
  • 20 г шоколаду, для прикраси.

Вишневий соус:

  • 150 грам замороженої або свіжої вишні;
  • 2 ст.л. цукру.

Спосіб приготування:

1. Щоб зробити основу шоколадного бісквіту, покладіть печиво в миску і подавіть качалкою, поки суміш не буде схожою на пісок. Розтопити масло і перемішати з печивом до однорідної маси.

2. Помістіть чотири металевих кільця 4 см у висоту і 7 см в діаметрі на невелике деко, накрите пергаментом. Розділіть бісквітну суміш на чотири частини і викладіть в кільця, придавлюючи столовою ложкою. Помістіть їх в морозилку.

3. Для вишневого курдів помістіть желатин в миску з холодною водою або змішайте желатиновий порошок в пропорції 1 до 6 холодної води. Нагрійте м'якоть ягід в невеликій каструлі до кипіння. Тим часом збийте яйця і цукор в маленькій мисці. Змішайте вишневий сироп з яйцями і цукром.

4. Цю суміш вилийте в сотейник і безперервно помішуйте на повільному вогні протягом 3-4 хвилин, поки не загусне. Готовий желатин додайте до гарячої суміші, помішуючи до повного розчинення. Додайте кубики вершкового масла і зніміть з вогню.

5. Коли вишнева суміш охолоне, вийміть деко з кільцями з морозилки і обережно розподіліть масу рівномірно в чотири форми. Поверніть форми в морозилку.

6. Для шоколадного баваруа помістіть желатиновий лист в миску з холодною водою або розмішайте желатиновий порошок в пропорції 1 до 6 холодної води, щоб замочити. Нагрійте молоко в невеликій каструлі майже до кипіння, потім додайте нарізаний шоколад і перемішайте до повного розчинення.

7. Яйце і цукор разом збийте, потім залийте гарячим шоколадним молоком суміш, постійно збиваючи. Поверніть шоколадну суміш в каструлю і варіть на повільному вогні, постійно помішуючи протягом 3-4 хвилин, поки не загусне.

8. Видавіть желатиновий лист або розведений желатиновий порошок і перемішайте його з шоколадним кремом до однорідної маси. Відставте для охолодження на 10-15 хвилин.

9. Збийте вершки, потім візьміть столову ложку або силіконову лопатку і добре перемішайте з шоколадним кремом до однорідної маси.

10. Вийміть форми з морозилки і обережно розлийте шоколадну суміш рівномірно по чотирьох формах. Поверніть баваруа в морозильну камеру на 30 хвилин. Приготуйте вишневий соус. Перемішайте подрібнені вишні (150 грам) з цукром (2 ст.л.) і випаріть в сотейнику. Процідіть через сито.

11. Обережно вийміть десерт з кільця. Соус налийте в глибоку тарілку, зверху обережно поставте десерт. Для прикраси можна використовувати тертий шоколад, какао і будь-які червоні ягоди, наприклад порічки.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X