Різноманітність і заправка. Як зробити зимовий зелений салат не нудним — нутриціолог

24 січня, 08:51
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке
Заправка може збалансувати смаки (Фото:nadine primeau / unsplash)

Заправка може збалансувати смаки (Фото:nadine primeau / unsplash)

Фуд-терапевтка та блогерка Анастасія Голобородько розповіла, як зробити зимовий салат смачним та поживним.

Анастасія Голобородько

Сертифікований нутріціолог, консультантка з харчування, фуд-терапевтка та спікерка з освіти в їжі

Лайфхаком фуд-терапевтка поділилася спочатку в сторіз, проте підписники попросили винести інформацію в повноцінний пост.

Перше правило зимового салату — різноманітність. Анастасія Голобородько рекомендує використовувати кілька видів зелені за раз, а також звертати увагу на темну зелень, адже в ній більше смаку та користі:

Відео дня

«Чим темніша зелень, тим більше в ній користі та яскравіший смак. Ідеальне поєднання — 2 види темної зелені (шпинат, кейл, мангольд, ромен, цикорій, ендівій, щавель, рукола і т. д.) і 2 види ароматної зелені ріп, петрушка, кінза, естрагон, м’ята, шніт цибуля, навіть порей). Паростки!», — пише нутріціолог.

Раніше Анастасія Голобородько користувалася головним правилом, яке закликає поєднувати у страві по можливості всі смаки: кислий, солоний, солодкий, гіркий, гострий. «Кислий щавель у салаті або оцет, сік лимона у заправці. Сіль або соєвий соус у заправці. Солодкий мед, сироп агави або навіть крапелька цукру в заправці, яблуко, грейпфрут, груша або хурма, ягоди у складі салату. Гіркий — рукола, чебрець, кінза, цибуля, часник, гірчиця. Гострий — трохи чилі або пара крапель табаско. Умамі — бульйонний смак, який пов’язує попередні, його одержують від білкової складової — від шовкового тофу, умамі виділяють у складі шпинату, дуже стиглих томатах, грибах і водоростях». Проте тепер вона доповнила правило хрустом.

«Нове оновлення для правила — додавання хрусту. Це може бути морква, огірок чи солодкий перець тонкими шматочками, трохи хрустких горіхів чи редиски, дайкона, яблука».

Останній лайфхак — досягнення балансу смаків за рахунок заправки, яка може скоригувати смаки, яких бракуює в страві.

«І щоб це не було просто відром листя, благаю, ущільнюйте: оливки, гарбузове насіння, конопляні ядра, тахіна, фундук, в’ялені томати в оливковій олії, додайте жировий компонент, який можна жувати», — доповнила Анастасія Голобородько.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X