Такого не купиш. Ревеневе морозиво з корицею та полуницею від Вікторії Попін

7 червня 2021, 17:21
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

Незвичайне мармурове морозиво два в одному: кремове вершково-ревеневе з корицею й медом та зухвале, насичене смаком полуничне з медом

Це морозиво розкішне, самодостатнє і незабутнє. Такого не купиш, його можна зробити лиш дома.

Вікторія Попін

Автор та власниця кулінарного сайту Picante Cooking

Ревеневе морозиво з корицею та полуницею

Інгредієнти:

  • 800 грам ревеню, порізати брусочками
  • 80 грам цукру
  • 100 мл апельсинового соку
  • 50 грам меду
  • 350 мл вершків 30%
  • 150 мл молока
  • 15 грамів сухого молока
  • 1 палочка кориці, розламати навпіл
  • 30 мл коньяку (можна упустити)
Відео дня

Для полуничного шару:

  • 250 грам свіжих полуниць, видалити плодоніжки
  • 250 грам заморожених полуниць
  • Сік одного апельсину
  • 60 грам меду

Приготування:

1. Вершки, молоко, корицю, мед та сухе молоко помістити у невеликий сотейник. Мішати масу до повного розчинення сухого молока й довести все до кипіння на повільному вогні.

picantecooking.com
Фото: picantecooking.com

2. Вершково-молочну масу остудити й охолоджувати як мінімум 5 годин в холодильнику.

3. Так само ревінь, апельсиновий сік та цукор помістити в сотейник, довести до кипіння й варити, час від часу помішуючи, 8−10 хвилин, доки ревінь почне розварюватись.

picantecooking.com
Фото: picantecooking.com

4. Зняти ревінь з вогню й протерти крізь не надто мілке сито у глибоку миску. Поставити в холодильник охолоджуватись разом з вершково-молочною масою.

picantecooking.com
Фото: picantecooking.com

5. Після закінчення зазначеного вище часу вершково-молочну масу перелити крізь сито до ревеню. Додати коньяк й ретельно вимішати усе разом. Перекласти масу в мороженицю і заморозити вміст до консистенції м’якого морозива.

picantecooking.com
Фото: picantecooking.com

Якщо у вас немає морожениці:

Перелити масу в чистий лоток з кришкою і поставити в морозильну камеру. Мішати морозиво, розбиваючи грудки, кожні 15 хвилин протягом першої години або двох до утворення напівм'якого морозива (в залежності від температури морозильної камери). Найкраще це робити вінчиком.

6. Поки готується ревеневе морозиво, приготувати полуничний шар. Для цього в чашу блендера помістити морожену та розморожену полуницю, апельсиновий сік та мед. Збити все разом до однорідності. Маса буде напівзамороженою.

picantecooking.com
Фото: picantecooking.com

7. У великий, широкий лоток викласти ревеневе морозиво, викладаючи його ложкою, залишаючи невеликі проміжки, зверху викласти полуничне морозиво. Далі столовим ножем дещо перемішати обидва морозива, наче роблячи завитки полуничного морозива в ревеневому.

picantecooking.com
Фото: picantecooking.com

8. Далі масу не мішати, а швиденько поставити в морозильну камеру остаточно заморожуватись на 2−3 години.

Накладати застиглу масу кульками, беручи по трішки кожного морозива.

Більше рецептів шукайте на picantecooking.com

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X