Бюджетний рецепт. «Скумбрія, як червона риба» на Новий рік

30 грудня 2021, 07:02

Малосольна скумбрія на смак дуже схожа на червону рибу. Така скумбрія буде доречна на будь-якому столі, особливо новорічному, а результат приготування порадує всю сім'ю та гостей.

Скоро Новий рік, а отже, вже зараз треба замислитись над тим, що подати на стіл. Приготуйте скумбрію за цим рецептом та здивуйте гостей закускою, яка стане головною стравою.

Відео дня

Маринована скумбрія

Інгредієнти:

  • 2 шт. свіжомороженої скумбрії,
  • 2 цибулини,
  • 250 мл води
  • 6 бутонів гвоздики,
  • ½ ч. л. чорного перцю горошком,
  • 1/3 ч. л. запашного перцю меленого,
  • ½ ч. л. коріандру горошком,
  • 2 ч. л. солі,
  • 0,5 ч. л. цукру,
  • 2 ст. л. соняшникової олії,
  • 2,5 ст. л. яблучного оцту.

Спосіб приготування:

  1. Скумбрію розморозити, нарізати на порційні шматочки.
  2. Воду закип’ятити, додати сіль, цукор, гвоздику, перець горошком і мелений, коріандр, олію.
  3. Кип’ятити протягом 1 хвилини на повільному вогні. Коли трохи охолоне, влити оцет.
  4. Цибулю нарізати тонкими півкільцями, перемішати зі шматочками риби, залити розсолом, маринадом і поставити в холодильник.
  5. Зняти пробу можна за 24 години. Смачного!

До цієї закуски на гарнір можна подати відварену картоплю, присипану зеленню або піднести як окрему страву.

Редактор: Альона Дука
Показати ще новини
Радіо NV
X