Бюджетний рецепт. «Скумбрія, як червона риба» на Новий рік
Малосольна скумбрія на смак дуже схожа на червону рибу. Така скумбрія буде доречна на будь-якому столі, особливо новорічному, а результат приготування порадує всю сім'ю та гостей.
Скоро Новий рік, а отже, вже зараз треба замислитись над тим, що подати на стіл. Приготуйте скумбрію за цим рецептом та здивуйте гостей закускою, яка стане головною стравою.
Маринована скумбрія
Інгредієнти:
- 2 шт. свіжомороженої скумбрії,
- 2 цибулини,
- 250 мл води
- 6 бутонів гвоздики,
- ½ ч. л. чорного перцю горошком,
- 1/3 ч. л. запашного перцю меленого,
- ½ ч. л. коріандру горошком,
- 2 ч. л. солі,
- 0,5 ч. л. цукру,
- 2 ст. л. соняшникової олії,
- 2,5 ст. л. яблучного оцту.
Спосіб приготування:
- Скумбрію розморозити, нарізати на порційні шматочки.
- Воду закип’ятити, додати сіль, цукор, гвоздику, перець горошком і мелений, коріандр, олію.
- Кип’ятити протягом 1 хвилини на повільному вогні. Коли трохи охолоне, влити оцет.
- Цибулю нарізати тонкими півкільцями, перемішати зі шматочками риби, залити розсолом, маринадом і поставити в холодильник.
- Зняти пробу можна за 24 години. Смачного!
До цієї закуски на гарнір можна подати відварену картоплю, присипану зеленню або піднести як окрему страву.