Швидкий спосіб. Рецепт пирога зі спаржею від шефа Пекельної кухні
Шеф-кухар і ресторатор Алекс Якутов розповів, як приготувати аспарагус у листковому тісті.
Прийшов час насолодитися сезоном спаржі сповна. Вона корисна, а її смак незрівнянний. Спаржа прекрасно доповнить ваші улюблені сніданки або стане ідеальною начинкою для пирога. Шеф Пекельної кухні (Новий канал) Алекс Якутов ділиться простим рецептом приготування пирога зі спаржею.
Рецепт пирога з аспарагусом
Інгредієнти для пирога:
- 0,5 кг - листкового тіста
- 1 кг - спаржі
- 100 г - сиру пекоріно
- 2 гілочки розмарину
- 2 шт. - часнику
- 30 г - оливкової олії
- Багато свіжої сезонної зелені - кріп, петрушка, цибуля
- 1 шт. - жовток
Інгредієнти для соусу бешамель:
- 30 г - вершкового масла
- 2 ст. л. - борошна
- 300 мл - молока
- Сіль за смаком

Приготування:
1. У невеликій каструлі розтопіть масло і всипте борошно. Влийте молоко та додайте сіль, перець. Постійно помішуйте до загустіння.
2. Розкачайте тісто завтовшки 10 мм до 20-30 см. У центр налийте соус бешамель.
3. Залиште край 1 см і змастіть його жовтком. Так край пирога буде красивим і хрустким.
4. Промийте спаржу і обріжте або очистіть закінчення ніжок. Викладіть її в центр рівномірно по всій довжині.
5. Збризніть оливковою олією.
6. Поставте в духовку, розігріту до 180 градусів, на 30 хвилин.
7. Дістаньте з духовки і посоліть. Натріть сир і посипте ним пиріг.
8. Порвіть руками зелень і посипте нею пиріг.
Смачного!
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

матеріалів розділу Life