Швидкий спосіб. Рецепт пирога зі спаржею від шефа Пекельної кухні

6 червня 2021, 06:50
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

Шеф-кухар і ресторатор Алекс Якутов розповів, як приготувати аспарагус у листковому тісті.

Прийшов час насолодитися сезоном спаржі сповна. Вона корисна, а її смак незрівнянний. Спаржа прекрасно доповнить ваші улюблені сніданки або стане ідеальною начинкою для пирога. Шеф Пекельної кухні (Новий канал) Алекс Якутов ділиться простим рецептом приготування пирога зі спаржею.

Відео дня

Рецепт пирога з аспарагусом

Інгредієнти для пирога:

  • 0,5 кг - листкового тіста
  • 1 кг - спаржі
  • 100 г - сиру пекоріно
  • 2 гілочки розмарину
  • 2 шт. - часнику
  • 30 г - оливкової олії
  • Багато свіжої сезонної зелені - кріп, петрушка, цибуля
  • 1 шт. - жовток

Інгредієнти для соусу бешамель:

  • 30 г - вершкового масла
  • 2 ст. л. - борошна
  • 300 мл - молока
  • Сіль за смаком
alisa golovinska / unsplash
Фото: alisa golovinska / unsplash

Приготування:

1. У невеликій каструлі розтопіть масло і всипте борошно. Влийте молоко та додайте сіль, перець. Постійно помішуйте до загустіння.

2. Розкачайте тісто завтовшки 10 мм до 20-30 см. У центр налийте соус бешамель.

3. Залиште край 1 см і змастіть його жовтком. Так край пирога буде красивим і хрустким.

4. Промийте спаржу і обріжте або очистіть закінчення ніжок. Викладіть її в центр рівномірно по всій довжині.

5. Збризніть оливковою олією.

6. Поставте в духовку, розігріту до 180 градусів, на 30 хвилин.

7. Дістаньте з духовки і посоліть. Натріть сир і посипте ним пиріг.

8. Порвіть руками зелень і посипте нею пиріг.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X