Улюблений кекс Єлизавети І. Пиріг з фініками, просочений бренді, за рецептом королівського шефа

5 червня 2021, 03:16

Шеф-кухар королівської сім'ї розповів, як приготувати насичений пиріг з просоченням з бренді, який найбільше любила королева-мати Єлизавета.

Цей пиріг з фініками і пікантним просоченням стане відмінним доповненням до обіднього чаювання.

Рецепт кекса з фініками і бренді

Інгредієнти

Для пирога:

  • 100 г подрібнених фініків
  • 150 мл окропу
  • 1 ч.л. соди
  • 125 г вершкового масла
  • 225 г цукру
  • 1 яйце
  • 150 г борошна

Відео дня

Для сиропу:

  • 100 г цукру
  • 50 мл води
  • 1 ч.л. масла
  • 1 ч.л. ванильної есенції
  • 25 мл бренді

Приготування

Для пирога розігрійте духовку до 180 °C.

Змастіть 20-сантиметрову форму для пирога.

Замочіть фініки в окропі з содою до м’якості, потім залиште остигати.

Збийте міксером до однорідності вершкове масло, цукор і яйце. Просійте сухі інгредієнти в суміш, перемішайте, потім додайте фініки та волоські горіхи.

Викладіть тісто у форму для пирога і запікайте близько 30 хвилин.

Для сиропу розчиніть цукор у воді на середньому вогні, потім варіть суміш до загустіння. Зніміть з плити і додайте ванільну есенцію, масло та бренді.

Полийте пиріг сиропом і подавайте з вершками або морозивом.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X