Десерт Дня подяки. Рецепт пирога з горіхами пекан

19 листопада 2022, 04:55
Вниз викладається подрібнений горіх, а зверху цілі половинки (Фото:instagram.com/risebreads)

Вниз викладається подрібнений горіх, а зверху цілі половинки (Фото:instagram.com/risebreads)

Ділимося рецептом посторого пирога, котрий американці традиційно готують на головне осіннє свято.

Батьківщиною горіхів пекан є Північна Америка, тож не дивно, що поруч із гарбузовим та яблучним пирогом саме пекановий десерт також постійно з‘являється за святковим столом американського Дня подяки. Перші записи про цей пиріг з’явилися в 1800х роках, однак у тому вигляді, який десерт має зараз, він оформився в 1930х роках зусиллями компанії Karo, що продавала кукурудзяний сироп, необхідний для десерту.

Відео дня

Рецепт пирога з горіхами

Інгредієнти

Для тіста:

  • 160 г борошна
  • ½ ч.л. солі
  • 1 ч.л. цукру
  • 8 ст.л. (112 г) охолодженого вершкового масла
  • 3−4 ст.л. крижаної води

Для пирога:

  • 2 скл. (210 г) горіхів пекан, крупно нарізаних (за бажанням залиште кілька цілих половинок для прикраси)
  • 3 великих яйця, злегка збитих
  • 1 скл. кукурудзяного сиропу
  • ½ скл. коричневого цукру
  • 1 ст.л. патоки
  • 4 ст.л. розтопленого вершкового масла
  • ½ ч.л. солі
  • 2 ч.л. ванільного екстракту

Приготування:

1. Приготуйте тісто: помістіть борошно, сіль і цукор у кухонний комбайн і перемішайте до об'єднання. Наріжте масло кубиками, додайте половину до тіста і збийте, потім додайте решту і знову збийте. У вас повинна вийти суміш, схожа на грубе борошно з невеликими комками масла.

2. Додайте дві столові ложки крижаної води у чашу кухонного комбайна та кілька разів імпульсами збийте тісто. Потім додайте ще крижаної води, повільно, по чайній ложці, кілька разів пульсуючи комбайном після кожного додавання, доки суміш почне трошки злипатися. Якщо ви відщипнули трохи розсипчастого тіста і воно злиплося в руках, воно готове, якщо ні, додайте ще трохи води та знову збийте.

3. Сформуйте з тіста диск і відправте в морозилку на 30 хвилин.

4. Розігрійте духовку до 175 °C. У середній мисці збийте разом яйця, коричневий цукор, кукурудзяний сироп, патоку, розтоплене масло, ваніль і сіль до однорідності. Краще збивати вручну.

5. Дістаньте тісто, розкачайте його та викладіть у форму для запікання. Розкладіть подрібнені горіхи пекан на дно пирога, вилийте начинку і, за бажанням, викладіть зверху цілі шматочки горіхів. Декоративні горіхи занурте під вологу начинку, а потім викладіть зверху.

6. Відправте пиріг у духовку на 30 хвилин, потім накрийте його фольгою та випікайте ще 40 хвилин. Готовому пирогу дайте повністю охолонути.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X