Десерт-прикраса. Рецепт тістечок персиків з начинкою зі згущівки

Для декору використовується сік моркви і буряка (Фото:instagram.com/olgainthekitchen)
Публікуємо рецепт кулінарки Ольги Нагорної, яким вона поділилася у своєму фуд-блозі.
Цей красивий десерт зазвичай готують до великих свят, адже він виступає красивим декором, а процес приготування хоч і простий, але досить тривалий. Готувати ці тістечка можна і за спрощеним рецептом не надаючи їм ідеально персикового вигляду. Однак частина задоволення саме в тому, як десерт виглядає, тому Ольга Нагорна рекомендує готувати від початку і до кінця, навіть якщо ви це робите для себе.
Саме тістечко дещо твердіше ззовні, але дуже ніжне всередині, коли начинка зі згущівки поєднується з крихтою печива.
Рецепт печива персиків
Інгредієнти
Для печива:
- 2 великих яйця
- 1 ст. цукру
- 4 ст.л. масла кімнатної температури (або ¼ склянки)
- 2 ст.л. сметани
- ¼ ч.л. ванільного екстракту
- ½ ч.л. соди
- 1 ч.л. дистильованого білого оцту
- 3 склянки борошна
Для персикової начинки:
- 1 банка вареної згущівки
- 4 ст.л. масла (або ¼ склянки)
- крихта печива, з печених персиків
Для декору:
- 1 середня морквина
- 1 середній буряк
- 1 ст. цукру
- 2 краплі ванільного екстракту
Приготування:
1. У середній мисці збийте 2 великих яйця та 1 склянку цукру протягом 1,5 — максимум 2 хвилин, поки цукор трохи не розчиниться. Додайте масло, сметану та ванільний екстракт і продовжуйте збивати на високій потужності ще 1 хвилину, доки все не змішається (невеликі грудочки масла можна лишити).
2. У маленькій мисці погасіть соду оцтом і додайте її в тісто. Додайте 1 склянку борошна та збивайте на низькій потужності, доки тісто не почне замішуватися. Потім додайте решту борошна та домішайте тісто руками.
3. Розігрійте духовку до 175 °C, змастіть дека маслом чи антипригарним спреєм. Руками сформуйте з тіста невеликі кульки діаметром 3−4 см, їх вийде близько 25. Змажте олією ніж (намочіть маслом паперовий рушник і протріть ним ніж) і розріжте кожну кульку навпіл. Перекладіть половинки печива на деко на відстані 3−4 см одна від одної та притисніть краї кожної половинки печива пальцями, щоб воно стало більш круглим, якщо потрібно.
4. Випікайте печиво 13−15 хвилин, поки не з’явиться золотистий відтінок. Вийміть печиво з духовки і зніміть із дека, щоб воно не продовжувало запікатися. Маленьким ножем дуже обережно (щоб печиво не поламалося) виріжте коло в центрі кожного печива, залишивши невелику рамку зовні, щоб потім наповнити печиво начинкою. Серединки печива збережіть, вони знадобвляться для начинки.
5. Для начинки у середній мисці збийте 1 банку згущівки з маслом, поки крем не стане однорідним. Подрібніть крихти та шматочки печива, які залишилися, і змішайте половину з кремом.
6. За допомогою масляного (тупого) ножа наповніть кожну половинку печива кремом. Знайдіть пару для кожної половинки печива та з'єднайте їх разом, щоб вийшли персики.
7. Для декору 1 середню моркву і 1 середній буряк очистіть, помийте і натріть на дрібній тертці. Перекладіть натерту моркву на паперовий рушник, зберіть його краї і обережно стисніть натерту моркву руками, щоб випустити сік у чисту невелику миску. Повторіть те саме з буряком. Вам знадобиться буквально по столовій ложці соку з кожного овоча. Додайте по краплі ванільного екстракту в кожен сік.

8. Змочіть край паперового рушника морквяним соком і ніжно попритискайте до печевин як вам заманеться. Повторіть те саме з буряковим соком, щоб створити характерний персиковий колір на печиві. Готові змочені печевини одразу обваляйте в цукрі. Перед тим як їсти, зачекайте кілька годин, щоб крем просотав печиво.
Смачного!