З ароматом Різдва. Рецепт французького печива Мадлен

13 грудня 2022, 04:04
За бажанням печиво можна полити шоколадом (Фото:instagram.com/my_happyfood)

За бажанням печиво можна полити шоколадом (Фото:instagram.com/my_happyfood)

Це французьке печиво користується особливою популярністю на зимові свята.

Мадленки — це бісквітне печиво, що зазвичай готують у формі мушлі. На свята цей десерт можна готувати з апельсином і різдвяними прянощами, поливаючи шоколадом. Едуард Насиров, котрий поділився рецептом цього печива у своєму блозі, каже, що його можна зберігати до тижня, а готується воно дуже просто.

Відео дня

Рецепт печива Мадлен

Інгредієнти на 30−40 шт (залежно від розміру форм):

  • 3 яйця, кімнатної температури
  • 130 г цукру/коричневого цукру
  • 200 г борошна
  • 1 ч.л. розпушувача
  • цедра 1 апельсину
  • ½ ч.л. кориці,
  • 2 бутони гвоздики
  • 1 кардамон
  • ¼ ч.л. меленого імбиру
  • 150 г вершкового масла, м’якого
  • дрібка солі
  • дрібка ванільного цукру

+ темний шоколад за бажанням

Приготування:

1. Усі прянощі подрібніть у ступці до однорідності.

2. М’яке масло збийте з цукром, додайте цедру апельсина та введіть по одному яйця.

3. Поступово частинами введіть просіяне разом із розпушувачем борошно та замісіть однорідне тісто. Консистенція тіста має бути подібною до кексової.

4. Викладіть тісто у форми на 2/3 об'єму. Якщо у вас немає спеціальних форм для мадленок, ви можете використовувати столові ложки чи овальні форми.

5. Випікайте перші 5 хвилин при температурі 220 °C, потім ще 5−7 хвилин при 180 °C.

6. За бажанням, коли печиво охолоне, полийте його розтопленим шоколадом.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X