Не кришиться і довго зберігається. Рецепт печива біскотті від Лізи Глінської

10 вересня, 05:05
Печиво запікається двічі по 15 хвилин (Фото:instagram.com/lizaglinskaya)

Печиво запікається двічі по 15 хвилин (Фото:instagram.com/lizaglinskaya)

Кондитерка розповіла, як приготувати італійське печиво з простих продуктів.

«Друзі, знаю, що зараз багато хто готує для наших захисників і допомагає на фронті. Саме зараз вклад кожного, навіть малий — має значення. Ви часто задаєте питання, яке печиво краще приготувати. Потрібно, щоб воно було поживним, готувалось із простих продуктів, щоб легко було передати, щоб воно не кришилося по дорозі і мало строк придатності хоч декілька тижнів», — розповіла в своєму Instagram Ліза Глінська.

Відео дня

Рецепт печива біскотті

Інгредієнти:

  • 420 г борошна
  • 220 г цукру
  • 3 шт. яєць (150 г)
  • 7 г розпушувача
  • 100 г будь-яких горіхів
  • 100 г сушеної журавлини
  • ванільний цукор
  • цедра лимону чи апельсину
  • 1 жовток (20 г)
  • 15 мл води
  • дрібка солі

Приготування:

1. Поєднайте борошно, розпушувач, сіль, цедру лимона та ваніль. Збийте яйця з цукром і додайте в суху суміш.

2. Додайте обсмажені горіхи та журавлину, вимісіть тісто лопаткою. За бажанням можна додати кокосову стружку.

3. Розділіть тісто на 4 частини, підпилюючи борошном, сформуйте «ковбаски» і притисніть зверху, щоб вони стали пласкішими.

4. Поєднайте жовток із водою та промажте тісто. Відправте ковбаски в духовку, розігріту до 160 °C на 15 хвилин. Біскотті не потрібно випікати до готовності.

5. Ножем для хліба наріжте біскотті слайсами завтовшки 1−1,5 см.

6. Розкладіть печиво на решітці та знову відправте в духовку при температурі 140 °C ще на 15−20 хвилин. Потім дайте печиву охолонути і зберігайте протягом кількох тижнів, у ємності зі щільною кришкою.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо НВ
X