На зміну брокколі. Швидкий рецепт пасти з капустою Романеско і грибами
Кулінарний експерт Олена Єрмоленко поділилася швидким і смачним рецептом пасти з грибами і капустою Романеско.
Олена Єрмоленко - кулінарний блогер і автор рецептів здорового харчування. Крім того, нещодавно у неї вийшла власна книга з 55 рецептами Легко і смачно.
«Ділюся з вами дуже швидким рецептом пасти з капустою Романеско (така собі суміш брюссельської і цвітної) з грибами. Швидким, оскільки випав довгоочікуваний сніг і можна кататися на санках, робити янголиків або просто гуляти і дивитися на білу красу, а не 50 відтінків сірого і дощового. А потім можна і гарячу пасту», - написала на своїй сторінці Єрмоленко.

Капуста Романеско: корисні властивості
Вживання цієї капусти покращує еластичність кровоносних судин, робить їх більш міцними, а також розріджує кров. Елементи, присутні в складі Романеско, допомагають боротися з раком та іншими новоутвореннями. Також в кишечнику нормалізується склад корисної мікрофлори, припиняються процеси бродіння і гниття.
Капуста Романеско за споживчими властивостями нагадує брокколі. Її смажать, варять, запікають, додають в салати і соуси, при цьому її смак - вершково-горіховий і без гіркуватості.
Рецепт пасти з капустою і грибами
Інгредієнти:
- 0,5 упаковки короткої пасти;
- 300 г капусти Романеско;
- 2 зубчики часнику;
- щіпка солі, щіпка перцю чилі;
- 50 г твердого сиру;
- 200 г грибів.
Приготування:
Капусту розібрати на суцвіття і опустити в киплячу підсолену воду на п'ять хвилин, витягти і висипати в цю воду пасту, варити до готовності.
На сковорідці розігріти олію, видавити часник на сковорідку, через пару хвилин прибрати його, інакше буде гірчити. Додати гриби, нарізані слайсами, і капусту. На середньому вогні підсмажити до золотистих країв.
Додати в сковорідку пасту і дві столові ложки води, в якій вона варилася. Вимкнути вогонь, добре перемішати. Посолити і додати сир і перець чилі.
Смачного!